Ana Birchall: vreau să candidez în continuare

Ana Birchall: vreau să candidez în continuare

Secretarul executiv al PSD ne-a acordat un interviu în care a vorbit despre scandalul sexual declanşat în jurul numelui său.

După ce a trimis liderilor PSD rezultatul unei „expertize criminalistice“, conform căreia nu ea este persoana care apare în înregistrarea pornografică ce a circulat pe internet, Ana Birchall vrea să reintre în cursa pentru parlament. Ea susţine că este victima unei înscenări care a urmărit să o denigreze.   EVZ: Care este relevanţa expertizei criminalistice cu privire la acel film? Ana Birchall: Concluzia expertizei este foarte clară: subiectul filmării postate pe internet nu este Ana Birchall. Expertiza a fost solicitată de mine şi de soţul meu şi a fost realizată de unul dintre cei mai buni experţi din România, autorizat de Ministerul Justiţiei şi care ne-a fost recomandat de Institutul de Medicină Legală (IML). Comparând fotografiile mele, prin metoda juxtapunerii şi alte metode specifice, s-au constatat diferenţ e vădite la nivelul profilului fronto- nazal şi naso-bucal faţă de persoana care apare în acel filmuleţ. Nu fac public tot conţinutul expertizei, pentru că vreau să folosesc acest document în instanţa de judecată. Împotriva cui? Împotriva celor care au înscenat, a celor care m-au calomniat şi a celor care au răspândit materiale pe bloguri.   Ce veţi face cu această expertiză? Am pus concluziile ei la dispoziţia conducerii centrale a PSD, exprimândumi decizia de a candida acolo unde am fost validată, respectiv în Colegiul Murgeni, din judeţul Vaslui. Am trimis această expertiză şi am informat conducerea PSD cu privire la decizia mea de a candida, pentru că acum sunt mai pregătită decât oricând să nu mă las intimidată de astfel de atacuri murdare, de astfel de practici comuniste şi mafiote de cea mai joasă speţă, care au urmărit clar asasinarea carierei mele politice.

Vreţi să reveniţi la intenţia de a candida?  Da, revin la această decizie. Când am anunţat că mă retrag, am spus public că nu mă retrag şi din viaţa politică şi, împreună cu soţul meu, vom face toate demersurile necesare pentru a afla cine este în spatele acestei mizerii. Acel filmuleţ a fost lansat exact în ziua în care eram la Vaslui, şi Consiliul Judeţean al organizaţiei PSD mi-a validat candidatura. În acea zi, această mizerie a fost postată pe un blog cu întrebarea dacă sunt eu sau nu. Era clar că e o campanie de denigrare, o campanie care a început din luna mai şi care a atins apogeul prin această mizerie din film.   Aveţi bănuieli din ce zonă au venit aceste atacuri? Din afara sau din interiorul PSD?  Nu pot să răspund la această întrebare. Au fost unii care s-au grăbit să joace ţonţoroiul de fericire că Ana Birchall a fost eliminată. Credeţi că are legătură cu contracandidaţii politici, cu faptul că ministrul internelor, Cristian David, candidează tot la Murgeni, în Vaslui? Domnul David candidează la Senat în zona Murgeni, eu candidez la Camera Deputaţilor. Am auzit foarte multe zvonuri legate de acest lucru. Multă lume mi-a spus că deja se pregătea folosirea acestei mizerii în campania electorală. Eu sper ca domnul David, care face parte, ca şi mine, din aceeaşi generaţ ie politică, să nu se preteze la astfel de atacuri mârşave. Dacă vrea să ne luptăm, oricând. Dar faţă în faţă, pe idei, pe proiecte pentru acel judeţ. Un ziar local din Vaslui, care e recunoscut ca fiind apropiat de liderii PNL din zonă, deja a lansat foarte multe atacuri mizerabile la adresa mea. Probabil aveţi dreptate. Deci spuneţi că este posibil ca ministrul David să aibă vreo legătură?  Eu spun că am auzit această variantă. Nu ştiu, dar o să fac cercetările mele. Vă spun, cu siguranţă, că acest ziar a lansat o campanie furibundă la adresa mea, fără niciun fel de dovadă, fără niciun fel de decenţă, doar cu calomnii şi defăimare. Credeţi că are legătură cu cineva din PSD, cu care rivalizaţi pentru conducerea Ministerului Educaţiei?  Ştiu, şi mi s-a confirmat, că atacurile din vară au fost din cauză că eu m-am ocupat foarte serios de domeniul educaţiei şi se pare că are legătură cu postul de ministru al educaţiei.

Mai vreţi să ocupaţi acest post?  Niciodată nu am fost un om care se cramponează de un post, dar, în continuare, educaţia rămâne un proiect politic important pentru Ana Birchall.

Ne puteți urmări și pe Google News

REVENIRE

„Liderii PSD n-au motive să nu mă sprijine“   Nu credeţi că o eventuală candidatură în alegerile parlamentare ar fi vulnerabilă în faţa unor astfel de acuzaţii? Eu am o expertiză care demonstrează foarte clar că nu eu sunt în acea mizerie de film. Cu organizaţia de Vaslui aţi vorbit despre candidatură? Nu încă.

Credeţi că intenţia de a candida va fi privită favorabil de conducerea PSD? Nu văd motivele pentru care această decizie a mea nu ar fi sprijinită, dat fiind că, de la început, toţi colegii mei au spus că e un atac mizerabil.