Eroarea este prezentă pe harta meteo a publicaţiei de peste Atlantic. Astfel în ediţia electronică, la rubrica meteo, secţiunea pentru Europa numele ţării noastre este scris greşit cu denumirea "Romaina". În plus, când se face click pe link nu apare nicio temperatură (VEZI AICI)Harta României, parţială în ediţia de print

Erorile USA Today în legătură cu România nu se opresc aici. Aşa cum ne-a semnalat un cititor al ziarului nostru şi în ediţia print sunt numeroase greşeli.

"Vreau să vă semnalez că în ediţia printată a ziarului american, la rubrica meteo pe harta Europei, România nu apare intregral, ci doar partea de vest. Apoi, Bucureştiul, deşi e capitală, nu apare pe acea harta cu temperatura la zi, asta în condiţiile în care Sofia – de exemplu – apare", ne-a semnalat bucureşteanul Dan Cazacu, care a observat eroarea în timp ce călătoarea cu avionul pe ruta Munchen – Bucuresti.

Cititorul nu ezită să ofere nişte sfaturi autorităţilor din domeniul turismului şi în special Elenei Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

"Când se mai fac strategii de promovare a turismului românesc în lume, pe lângă a plăti Facebook şi diverse televiziuni străine, poate n-ar strica să se citească şi ziarele americane distribuite în avioane şi în anumite hoteluri din Europa (din nou Bucureştiul şi România nu apar menţionate pe lista locaţiilor unde USA Today este disponibil în anumite hoteluri)", ne-a mai scris bucureşteanul pe adresa specială destinată Protecţiei Consumatorilor, [email protected].