Cea mai usturătoare amendă, în valoare de 10.000 de lei, i-a fost aplicată postului Antena 1. Motivaţia membrilor CNA a fost aceea că postul a prezentat "tehnici criminale", respectiv a indicat în mai multe rânduri în programele sale denumirea insecticidului cu care s-a sinucis Mădălina Manole şi cantitatea pe care a băut-o aceasta.

Totodată, în opinia membrilor CNA, Antena 1 a încălcat dreptul familiei la intimitate şi a difuzat neblurată imaginea copilului cântăreţei.

Următoarele pe lista amendatelor, la egalitate, au fost Antena 3 şi Realitatea TV, fiecare fiind sancţionate cu 7.500 de lei, "pentru prezentarea tehnicii de sinucidere şi pentru intruziunea în viaţa privată a familiei Mădălinei Manole".

Nici postul naţional de televiziune nu a scăpat de amenda CNA. TVR1 trebuie să plătească 5.000 de lei pentru că a menţionat numele pesticidului, dar şi pentru că a difuzat imagini neblurate (necezurate) ale copilului Mădălinei Manole. De aceeaşi sancţiune financiară şi pentru aceleaşi motive a avut parte şi postul Kanal D.

Au scăpat doar cu somaţii sau avertismente:

  • B1 TV – somată public pentru prezentarea tehnicii de sinucidere

  • OTV – somată public pentru prezentarea tehnicii de sinucidere şi a unor imagini neblurate cu copilul cântăreţei
  • Naţional TV, Prima TV şi Pro TV – somate public pentru că au difuzat imaginea neblurată a copilului
  • Antena 2 – a primit scrisoare de atenţionare pentru că a menţionat de două ori denumirea insecticidului

  • Realitatea FM – somat public pentru prezentarea denumirii insecticidului

Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 35.000 de lei.

CITIŢI ŞI:


Mădălina Manole – moartea ca un derapaj de televiziune?