Evenimentul Zilei > Actualitate > Amenzi usturătoare pentru cei care încalcă restricțiile. Polițiștii și jandarmii sunt pe stradă
Amenzi usturătoare pentru cei care încalcă restricțiile. Polițiștii și jandarmii sunt pe stradă

Amenzi usturătoare pentru cei care încalcă restricțiile. Polițiștii și jandarmii sunt pe stradă

Persoanele care vor încălca regimul circulației în această perioadă riscă amenzi usturătoare din partea polițiștilor, dacă sunt prinse,

Amenzi usturătoare pentru cei care încalcă restricțiile impuse de autorități pentru combaterea pandemiei.

Persoanele care nu respectă regimul circulației, conform noilor restricții impuse de autorități, riscă amenzi usturătoare. Valoarea acestora poate ajunge până la 10.000 de lei, în cazul persoanelor juridice, și până la 2.500 de lei, pentru persoanele fizice.

Șeful Poliţiei Municipiului Bucureşti, Bogdan Berechet, a prezentat sancţiunile ce vor fi aplicate de polițiști în cazul celor care încalcă regimul de circulaţie impus în pandemie. El a avut o intervenție la Antena 3.

„Pentru cei care nu au ţinut cont de informările făcute de noi, cele preventive, acestora li se poate aplica sancţiunea contravenţională. Acestea sunt între 2.000 şi 10.000 pentru agenţii economici, aici vorbim de persoanele juridice, şi între 500 şi 2.500 de lei pentru persoanele fizice, cei care nu respectă regimul de circulaţie. Avem filtre atât pe intrările/ieșirile din Capitală, cât și în principalele intersecții, mai ales acelea unde avem fluență mare de autoturisme”, a declarat șeful Poliţiei Municipiului Bucureşti.

Polițiștii și jandarmii scoși pe stradă

Bogdan Berechet a atras atenția că Poliția va acționa pentru identificarea și sancționarea celor care încalcă reglementările anti-COVID.

„Încă din această dimineaţă ne-am constituit într-o grupă de coordonare, am dispus informarea tututor agenţilor economici cu privire la noile modificări, respectiv respectarea orei 18 pentru agenţii economici, mai puţin cei prevăzuţi în excepţiile menţionate de hotărârea de Guvern, iar ulterior cu privire la respectarea restricţiilor privind circulaţia persoanelor. Aici menţionăm ora 20 până la ora 5 dimineaţa”, a precizat șeful Poliției Capitalei.

Șeful poliției a precizat că în Capitală vor acționa echipe mixte, formate din polițiști, reprezentanți ai Poliției Locale și jandarmi.

„Tot timpul, Poliția Capitalei, a fost și este și va rămâne la datorie. Ce s-a semnalat, au fost situații punctuale, cu privire la agentul economic care nu a respectat prevederile legale, precum și persoanele fizice care au participat la diverse evenimente, au fost sancționate conform legii.

(…) Pe lângă echipele de jandarmi cu care acționăm în echipe mixte și Poliția Locală pe care am avut-o în coordonare, în același timp am beneficiat de o suplimentare de forțe din partea Inspectoratului General al Poliției Române”, a anunţat Bogdan Berechet.