Evenimentul Zilei > Actualitate > Autoritățile au pus lacăt pe ușă la trei locații de fițe. Amenzi uriașe, activitatea suspendată și dosar penal
Autoritățile au pus lacăt pe ușă la trei locații de fițe. Amenzi uriașe, activitatea suspendată și dosar penal

Autoritățile au pus lacăt pe ușă la trei locații de fițe. Amenzi uriașe, activitatea suspendată și dosar penal

Trei locații dintre cele mai cunoscute din București au fost închise pentru o perioadă de 30 de zile din cauza încălcării reglementărilor menite să restrângă infecțiile cu SARS-CoV-2.

Autoritățile au închis trei dintre cele mai cunoscute locații de petrecere din București. Măsurile au fost luate în urma unui control care s-a derulat sâmbătă seara. Acesta a vizat respectarea restricțiilor și reglementărilor pentru combaterea COVID-19. Cele trei locații închise de autorități sunt Bamboo, LOFT și Casa di David.

Proprietarii clubului LOFT au primit trei sancţiuni în valoare de 42.000 de lei, iar DSP a dispus suspendarea activităţii pentru 30 de zile. Casa di David a fost închisă pentru 30 de zile, după trei sancţiuni în valoare de 48.000 de lei.

De asemenea, autoritățile aflate în control la clubul Bamboo au aplicat amenzi totale 33.000 de lei. Mai mult, pe lângă suspendarea activității, autoritățile au mai demarat o anchetă pentru evaziune fiscală.

Au fost făcute verificări la mai multe locații din parcul Herăstrău. Aici au fost date zece sancţiuni agenţilor economici în valoare de 113.000 de lei. De asemenea, au fost sancţionate 53 persoane cu amenzi în valoare de 34.000 de lei.

Concluziile controlului de la Bamboo

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a prezentat concluziile controlului de sâmbătă seara, de la clubul Bamboo, din București.

„Încălcarea legii costă. (…) Aseară la Bamboo: Direcţia de Sănătate Publică a aplicat o sancţiune în valoare de 30.000 lei (H.G. 857/2011) cu propunere de suspendare. I.S.U., o sancţiune în valoare de 1.000 lei. Poliţia, Locală două sancţiuni în valoare de 500 lei (Legea nr. 61/1991 – tulburarea liniştii publice) şi o sancţiune în valoare de 1.000 lei plus suspendarea activităţii până la data autorizării (conform O.G. 99/2.000).

SICE Sector 2 au demarat cercetările penale pentru evaziune fiscală. Secţia 7 Poliţie a dat două avertismente pe Legea 55/2020. Nota de plată la finalul distracţiei: 33.000 lei + suspendarea activităţii + cercetarea penală pentru evaziune fiscală. Eu aş zice că e mai ieftin să respectăm legile. Şi mai bine pentru toată lumea”, a scris primarul Radu Mihaiu pe Facebook.

Ce s-a petrecut la Bamboo

Autoritățile publice din Sectorul 2 au descins sâmbătă seara în clubul Bamboo, având informații despre o petrecere neautorizată. În urma controlului s-a decis suspendarea activității localului.

„Azi (sâmbătă – n. red.) au dat drumul la petrecere, dar eram pregătiți. Toate instituțiile cu competențe pe zona de activitate din acest caz fuseseră alertate. S-a aplicat legea la virgulă. Și s-a suspendat activitatea. NU vor organiza petreceri ilegale acolo. NU vor funcționa fără autorizație. NU vor putea ocoli legea cum au fost obișnuiți până acum. Dacă vor să deschidă ceva, orice, acolo sau oriunde, trebuie să respecte procedurile în vigoare. Altfel nu se poate”, a scris Radu Mihaiu pe Facebook.

Amenzi usturătoare, suspendarea activității

Sâmbătă, polițiștii, jandarmii şi efective ale ISU Bucureşti-Ilfov şi DSP au demarat o acțiune de control la mai mulți operatori economici. Verificările au urmărit respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.

Potrivit unui comunicat al MAI, sâmbătă, în Capitală, s-a acţionat cu efective suplimentare. Dispozitivul a fost suplimentat faţă de o zi normală de lucru cu peste 150 de poliţişti şi 150 de jandarmi. Aceștia au acţionat în filtre rutiere, echipe verificare şi control a operatorilor economici, în special din domeniul HORECA, şi echipe de verificare şi control în parcuri şi zone de agrement aglomerate.

În urma controalelor desfăşurate la nivelul Municipiului Bucureşti, sâmbătă, au fost aplicate 378 sancţiuni contravenţionale în valoare de 367.050 lei. Au fost vizate atât persoanelor fizice, cât şi operatorilor economici.

Citește și: 

Primul club de fițe închis pentru încălcarea restricțiilor. Mondenii Capitalei au rămas fără loc de petrecere

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.