Sorin Ovidiu Vîntu nu a ezitat să-i declare pe procurori "rău intenționați sau idioți" și nici să susțină, în fața unui complet al Curții de Apel București, în data de 14 noiembrie a anului trecut, că "dacă voi pleca în arest, voi lua justiția în mâinile mele!". Și a fost eliberat.
Consiliul Superior al Magistraturii a remis, astăzi, un Comunicat în care culpabilizează (mai mult) presa – Evenimentul zilei inclusiv -, pe motiv că a preluat declarațiile publice ale lui Sorin Ovidiu Vîntu. Niciun cuvânt despre magistrații – procurorul de ședință și judecătorii din complet – care i-au permis să facă, public, astfel de afirmații, ba chiar nici măcar nu l-au contrazis. 
Astfel, noua conducere a CSM a "decretat" că "necesitatea protecției(…) reputației judecătorilor și procurorilor reprezintă elemente care justifică limitarea libertății de exprimare recunoscute presei".
Întrebată cum vede "condamnarea" publică a ziariștilor, în lipsă, fără ca măcar aceștia să fie invitați să-și exprime un punct de vedere – condiție minimă obligatorie în orice normă de drept comun – Monica Prejmereanu, purtător de cuvânt al CSM, a declarat că jurnaliștii sunt liberi să se apere public în gazetele la care scriu. Prejmereanu a adăugat că, totuși, va transmite sugestia Inspecției Judiciare.

Citiţi şi:

  • Procurorul general sesizează CSM din cauza limbajului lui Vîntu. SOV: "Dacă mă duc în arest voi lua justiția în mâinile mele"