Evenimentul Zilei > Actualitate > Amendă record pentru Euroins! Despăgubirile, plătite cu mare întârziere
Amendă record pentru Euroins! Despăgubirile, plătite cu mare întârziere

Amendă record pentru Euroins! Despăgubirile, plătite cu mare întârziere

Euroins România Asigurare Reasigurare a fost sancționat cu 500.000 de lei, de către Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Amendă record pentru Euroins. Motivul aplicării amenzii este netransmiterea la termen a ofertelor de despăgubire. În plus, mai susțin cei de la ASF, cei de la Euroins au plătit cu întârziere foarte mare dosarele de daună.

Amenzi au mai fost aplicate și pentru NN Asigurări de Viaţă – cu 4.000 lei. Pe listă mai găsim pe  Metropolitan Life Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat, cu 2.500 lei.

„Ca urmare a derulării controlului periodic la societatea Euroins România Asigurare Reasigurare S.A., Consiliul ASF a decis sancţionarea societăţii cu amendă în cuantum de 500.000 lei pentru netransmiterea ofertelor de despăgubire sau a notificărilor privind motivele pentru care nu au fost aprobate pretenţiile de despăgubiri, precum şi pentru plata cu întârziere a unor dosare de daună”, a anunţat ASF.

Amendă record pentru Euroins. Directorul amendat și el

În cursul luni ianuarie, ASF a decis să amendeze Euroins, de data asta cu 450.000 de lei, pentru motive similare. Este vorba tot despre plata cu întârzierea a despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA.

Pe parcursul anului 2020, Euroins a mai fost amendată de ASF, cu 2.1 milioane lei. Cei de la ASF au derulat un control inopinat și au descoperit grave deficiențe legate de modul de funcționare a societății. Pe lângă aceasta amendă, cei de la ASF au mai dispus amendarea directorului Euroins cu 100.000 de lei. În plus, directorul amendat a rămas și fără avizele emise de cei de la ASF.

În 2020, (ASF) a pierdut, la Curtea de Apel București, procesul intentat de directorul general al Euroins, Mihai Tobescu. Acesta a contestat decizia prin care Euroins, a fost sancționat cu o amendă de 100.000 de lei. Totodată istanța nu a fost de acord nici cu suspendarea directorului general pe o perioadă nedeterminată.

Amenzile pentru NN Asigurări de Viață

Cei de la NN Asigurări de Viață au fost amendați pentru că nu și-au actualizat în timp util bazele de date. Directorul companiei, Anna Natalia Grzelonska a fost amendată cu 4.000 de lei și un avertisment scris.

„Aspectele constatate au vizat, în principal, investigarea în mod necorespunzător a motivelor pentru care actele individuale de aderare au fost recepţionate cu întârziere şi actualizarea deficitară a informaţiilor privind participanţii. Totodată, în sarcina societăţii au fost dispuse măsuri cu scopul îmbunătăţirii procedurilor de lucru”, informează autoritatea.