"Universităţile Oxford şi Cambridge au o tradiţie îndelungată în ceea ce priveşte educarea premierilor britanici. William Gladstone, Margaret Thatcher, Tony Blair – toţi aceştia au studiat la Oxford. De fapt, de la primul premier – Robert Walpole – şi până la actualul în funcţie – David Cameron -, 41 dintre cei 55 de premieri britanici au studiat la Oxford sau la Cambridge", scrie Harris pe blogul ambasadei.

"Cele două universităţi de talie mondială au fost alma mater al premierilor şi preşedinţilor din toată lumea", menţionându-i în acest context pe Indira Gandhi, Benazir Bhutto şi Bill Clinton.

"Astăzi, un nou nume a fost adăugat acestei liste. Mihai Răzvan Ungureanu a devenit primul absolvent de Oxford care devine premier al României. Felicitări lui şi felicitări pentru Oxford, deşi mă doare să spun asta – eu am studiat la Cambridge", mai precizează ambasadorul britanic.

Harris îşi mai aminteşte că că anul trecut a găzduit o recepţie la care au fost invitaţi toţi absolvenţii români ai Universităţilor Oxford şi Cambridge. "Mihai Răzvan Ungureanu a fost oaspete de onoare. Ceilalţi 60-70 de oaspeţi au reprezentat toate domeniile vieţii româneşti – mediul de afaceri, academic, finanţe, serviciul public", scrie Harris.

"Când eu am absolvit Cambridge, în 1991, nu era niciun român la mine la universitate. Acum sunt mulţi studenţi la ambele universităţi. O dovadă clară despre cât de departe a ajuns România dar şi despre renumele Universităţilor Oxford şi Cambridge. Motto-ul facultății unde a studiat Mihai Răzvan Ungureanu, la Oxford, este foarte grăitor – Ad quattuor cardines mundi (în cele patru colţuri ale lumii). Acum și în România", conchide Harris.