Evenimentul Zilei > International > Ambasadorul american în Siria, atacat cu roşii de susţinătorii lui Assad
Ambasadorul american în Siria, atacat cu roşii de susţinătorii lui Assad

Ambasadorul american în Siria, atacat cu roşii de susţinătorii lui Assad

Suporteri ai preşedintelui sirian Bashar al-Assad au aruncat cu roşii în ambasadorul american Robert Ford, când acesta mergea să se întâlnească cu reprezentanţi ai opoziţiei din Damasc, relatează BBC.

Veteranul politician Hassan Abdul Azim a declarat că circa 100 de protestatari, care-l acuzau pe ambasadorul american de incitare la violenţe, au încercat să intre cu forţa în biroul politicianului sirian, iar când Ford a sosit la faţa locului l-au înconjurat.
A reuşit să iasă de acolo, abia după două ore, când a chemat o escortă a poliţiei.
În acelaşi timp, Siria a acuzat SUA de incitare la violenţe contra armatei sale. "Declaraţii recente ale oficialilor administraţiei americane au indicat clar că SUA sunt implicaţi în încurajarea unor grupuri armate, vinovate de violenţe contra armatei arabe siriene", se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe.
Comentariile se referă, cel mai probabil, la declaraţiile purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat, Mark Tuner, care a spus că "nu este surprinzător" faptul că opoziţia utilizează violenţa contra militarilor. Ambasadorul Robert Ford a mai enervat Damascul în trecut, când a vizitat, în luna iulie, oraşul Hama, împreună cu omologul său francez.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News