UPDATE: Obiectul descoperit, azi, în apropierea ambasadei SUA de la Oslo, care a determinat evacuarea parţială a centrului capitalei norvegiene era o inofensivă bombă de manevră folosită în exerciţiile de securitate, relatează agenţiile internaţionale de presă.
Poliţia a închis, pentru o oră şi jumătate, accesul în cartierul extrem de frecventat de turişti, aflat foarte aproape de Palatul Regal, după ce personalul ambasadei a semnalat prezenţa unui obiect suspect într-un vehicul care dorea să intre în incinta clădirii.

“Un grup de genişti din cadrul poliţiei din Oslo a constatat că este vorba de o bombă de exerciţiu”, a indicat poliţia într-un comunicat. Potrivit sursei citate, maşina respectivă a fost folosită pentru exerciţiile de securitate interne ale ambasadei şi descoperirea falsei bombe ar putea fi legată de acest fapt.

Norvegia, de regulă o ţară foarte liniştită, a fost traumatizată de atacurile comise acum un an, la 22 iulie 2011, de extremistul de dreapta Anders Behring Breivik, soldate cu 77 de morţi.
Anunţ pe Twitter
Zeci de poliţişti au fost trimişi la faţa locului şi au evacuat cartierul foarte frecventat de turişti din centrul Oslo, în apropiere de Palatul Regal norvegian, a relatat presa locală.

“Poliţia va examina un obiect suspect aflat sub o maşină în apropiere de ambasada americană”, a anunţat poliţia din Oslo pe contul său de Twitter, fără a furniza alte detalii.