Alte angajari in "Satul Nokia"

Noi angajari in "Satul Nokia" vor fi facute in primavara, dupa bursa locurilor de munca organizata de Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Cluj, in colaborare cu partenerii Nokia care se vor instala in parcul industrial din comuna clujeana Jucu.

„Daca ei vor finaliza investitia de la Jucu prin iulie- august, prima bursa ar trebui sa aiba loc prin martie - aprilie”, a declarat ieri Daniel Don, directorul general al AJOFM Cluj. Posturile vor fi pentru candidati cu studii superioare si pentru muncitori necalificati.

La bursa locurilor de munca pentru Nokia din iunie 2007, si-au depus CV-ul peste 8.500 de persoane, pentru cele 500 de posturi scoase la concurs pentru 2007. Conducerea Nokia Romania a anuntat ca la Jucu vor fi angajate, la sfarsitul lui 2009, 3.500 de persoane. Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara, a declarat ca, prin contrctul incheiat cu Nokia, se vor crea pe termen lung 11.500 de joburi.

Directorul general al Tetarom, Viorel Gavrea, estimeaza ca saptamana viitoare va fi produs la Jucu primul telefon mobil. „Va urma o perioada de testari si prin februarie-martie va iesi pe poarta fabricii primul telefon”, explica Gavrea. Potrivit acestuia, cei trei furnizori cu contracte incheiate sunt in faze avansate de obtinere a autorizatiilor. El estimeaza ca BYD va incepe lucrarile la 1 februarie, iar in aprilie- mai vor demara constructia joint-venture-ul finlandezo-suedez Hansaprint si Elander si compania finlandeza Stora Enso. BYD va produce o parte din componentele telefoanelor mobile, Hansaprint si Elander, documentatia de utilizare, iar Stora Enso, ambalarea si expedierea cutiilor cu telefoane mobile.

Ne puteți urmări și pe Google News