Evenimentul Zilei > Actualitate > Alphaville: „Politica în sine este o experienţă neplăcută”
Alphaville: „Politica în sine este o experienţă neplăcută”

Alphaville: „Politica în sine este o experienţă neplăcută”

Aflaţi la Bucureşti, alături de trupa Bad Boys Blue, unde au deschis seria petrecerilor „Back To The ’80”, cântăreţii germani spun că nu vor să fie asociaţi cu politicieni sau cu campaniile acestora.

Trupele germane Alphaville şi Bad Boys Blue, celebre în anii ‘80 pentru piese precum „Big in Japan”, respectiv „You’re a Woman”, au revenit în România, cu un concert pe care l-au susţinut duminică seara, la Sala Palatului din Bucureşti.

Concertul celor doua trupe a deschis, şi la Bucureşti, seria de spectacole „Back To The ’80”, care se bucură de succes în Europa. Într-un interviu acordat EVZ, nemţii de la Alphaville anunţă apariţia, după şapte ani, a unui nou album, în luna septembrie, şi explică de ce nu vor ca numele lor să fie asociate cu politica.

Nici cei de la Bad Boys Blue nu sunt mai prejos. Anul acesta împlinesc 25 de ani de carieră, motiv pentru care, peste o lună, vor lansa noul lor material discografic, intitulat sugestiv „25”.

Tot ei se declară profund impresionaţi de femeile din Romania. „Am concertat în mai multe oraşe din România. Îmi amintesc de Iaşi. Doamne, ce fete frumoase sunt la Iaşi. Dacă stau bine să mă gândesc nici cu fetele de aici, din Bucureşti, nu îmi este ruşine”, a declarat Carlos Ferreira, de la Bad Boys Blue.

EVZ: Aţi spus că, la venirea în România, nu vreţi ca numele vostru să fie asociat cu vreo campanie politică. De ce?
Marian Gold:
Nu avem nimic în mod special împotriva politicii. Atât eu, cât şi restul băieţilor din trupă suntem interesaţi de politică, însă nu există nicio legatură reală între numele formaţiei noastre şi chestiunile politice. Cu mult timp în urmă, au existat perioade când am susţinut, prin muzică, anumite campanii politice, dar asta-i tot, nu am continuat şi nu ne-am legat în niciun fel, strict, de politică. Pe mine nu mă deranjează să vorbesc despre politică.

Aţi avut vreo experienţă neplăcută legată de politicieni…?
Politica în sine este o experienţă neplăcută (râde). OK, nu luaţi în serios această afirmaţie. E doar un zvon. Politica e… politică.

Aţi lansat cel mai “recent” album în urmă cu şapte ani… ceva nou?
Da, vom lansa un nou album. Sperăm că va fi gata în luna septembrie a acestui an. Suntem în mijlocul lucrului, nu am stabilit încă toate detaliile. Vor fi, probabil, 12-14 piese, producătorul nostru se ocupă de toate detaliile. O parte a albumului va fi produsă în Berlin şi restul în Londra.

Ce este nou în formaţia Alphaville de astăzi?
Păi, în primul rând avem un nou toboşar, foarte isteţ, iar pe albumul pe care îl vom lansa pe ste câ teva luni se vede foarte mult munca sa. Apoi, probabil, este faptul că acum, după mulţi ani, acest disc va fi realizat cu ajutorul tuturor membrilor formaţiei. Fiecare a venit cu câte o idee şi am muncit aproape în mod egal.

Nu aş putea să spun acum care va fi rezultatul, pentru că nici noi nu îl ştim, dar sperăm că va fi unul pozitiv. Încă nu am amestecat toate ingredientele şi toate ideile şi influenţele muzicale cu care a venit fiecare dintre membrii trupei.

Va fi o chestie foarte interesantă, un suflu nou al trupei, păstrând totuşi vechile „obiceiuri muzicale”.

Anul acesta împliniţi 25 de ani de carieră…
Da, este adevărat. Este o cifră frumoasă. Şapte albume în 25 de ani. Primul, intitulat „Forever Young”, l-am lansat în 1984 şi pe al doilea la trei ani diferenţă, în 1987… În mare, între albumele lansate trec în jur de cinci sau şase ani. Să sperăm că vom avea putere de muncă şi inspiraţie să mai lansăm albume şi sperăm să avem un rezultat bun cu albumul din toamnă.

„Big in Japan” este unul dintre cântecele voastre de referinţă. Gurile rele spun că, în toţi acest ani, aţi fost faimoşi în urma acestui succes…
Există melodii şi mai importante şi cu mai mult succes decât „Big in Japan”. „Forever Young”, spre exemplu, a avut mai mult succes pe zona comercială decât „Big In Japan”. Dar eu nu mă pricep foarte bine la asta, managerul meu poate să răspundă mult mai bine la chestiuni financiare.

A treia vizită în România…
Şi nici nu vom sta pe gânduri să revenim de fiecare dată când vom fi invitaţi. Fiecare dintre vizitele în România a reprezentat o experienţă mai mult decât plăcută şi revenim cu drag. Publicul de aici a fost extraordinar, de fiecare dată.  

BAD BOYS BLUE

Un album aniversar

În mai veţi lansa albumul „25”…
John McInerney:
Este un album aniversar. Împlinim, ca şi formaţia Alphaville, 25 de ani. Cu ocazia asta am vrut să realizăm un album care să conţină toată istoria trupei Bad Boys Blue. Vor fi 25 dintre cele mai bune piese ale noastre, iar, ca bonus, acest material discografic va conţine şi nişte videoclipuri cu noi. Acum, muzica din anii ’80 este readusă în atenţia generaţiei tinere prin remixuri şi coveruri.

Aţi avut un concert la Iaşi…
Carlos Ferreira:
Şi am fost încântaţi de modul în care am fost primiţi. Voi, românii, chiar ştiţi să vă distraţi. În plus aveţi nişte fete frumoase. Cele din Iaşi chiar ne-au impresionat. Dar nici cu Bucureştiul nu mi-e ruşine…

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: