Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă pentru români. Ce zonă trebuie să evităm. E cel mai mare focar din țară
Alertă pentru români. Ce zonă trebuie să evităm. E cel mai mare focar din țară

Alertă pentru români. Ce zonă trebuie să evităm. E cel mai mare focar din țară

O comună din județul Alba este „campioană” la rata de infectare cu COVID-19. Autoritățile sunt de părere că virusul a fost contactat de la turiști, având în vedere că în zonă funcționează o mulțime de pensiuni.

În Rimetea, o comună din județul Alba, rata de infectare cu COVID-19 a ajuns la 21 cazuri la mia de locuitori. Având în vedere că  în zonă sunt o mulțime de pensiuni, autoritățile iau în calcul varianta potrivit căreia virusul a fost transmis de la turiști la localnici.

În ultimele zile, în comună au fost depistate doar 21 de cazuri de infectare cu virusul chinezesc, dar zona are o populație de 1,000 de locuitori. Astfel, rata a ajuns să fie de 21/1,000 de locuitori.

„Eu cred că din exterior au venit multe probleme”, a declarat, luni, pentru Agerpres, primarul Deak Szekely Szilard Levente.

„Au fost 7 cazuri la o casă de ocrotire a copiilor, unde a fost un focar, dar eu cred că acolo situaţia s-a rezolvat. (…) Probabil puteau aduce (virusul – n.r.) chiar şi turiştii din alte zone. Eu cred că din exterior au venit multe probleme”, a spus edilul.

Potrivit edilului, weekendul trecut, oamenii legii au întors din drum circa 1.500 de maşini cu turişti care doreau să vină în Rimetea.

„Până în 9 aprilie (când expiră cele două săptămâni de carantină – n.r.), turiştii trebuie să evite obiectivul turistic Rimetea. După aceea, îi aşteptăm cu drag. Foarte mulţi din Rimetea trăiesc doar din turism şi vor fi loviţi straşnic dacă ţine carantina mai mult. De aceea, trebuie să încercăm în următoarele săptămâni să reuşim să reducem, cumva, această răspândire”, a spus primarul comunei.

„De aceea, rugăm turiştii noştri fideli să revină la poalele Pietrei Secuiului (Colţii Trascăului) după ridicarea restricţiilor impuse de autorităţile abilitate”, se arată în mesajul Primăriei comunei Rimetea postat pe rețelele sociale.

CITEȘTE ȘI Alertă. În județul Vaslui nu mai există niciun pat disponibil la ATI

CITEȘTE ȘI  Update. Probleme la Romexpo, în plină campanie de vaccinare. Explicațiile șefei Centrului de vaccinare
CITEȘTE ȘI PSD pune paie pe foc după protestele de duminică noaptea. Nu poți să ții oamenii în casă ca să fure companiile tale