Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă la Consiliul Județean Prahova. Angajații solicită „măsuri de urgență”
Alertă la Consiliul Județean Prahova. Angajații solicită „măsuri de urgență”

Alertă la Consiliul Județean Prahova. Angajații solicită „măsuri de urgență”

Salariații instituției au cerut măsuri urgente după ce cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean (CJ) Prahova au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus. Aceștia spun că au participat la ședințe alături de persoanele care au fost depistate pozitiv.

Conform unei adrese semnate de colectivul de salariaţi ai CJ Prahova care a fost transmisă, miercuri, Direcţiei de Sănătate Publică, Prefecturii Prahova şi presei, majoritatea salariaţilor din aparatul de specialitate al instituţiei au intrat în contact direct cu persoanele din conducerea instituţiei pentru rezolvarea şi clarificarea diferitelor situaţii de serviciu.

„Circuitul documentelor în cadrul instituţiei se face prin intermediul mapelor de corespondenţă confecţionate din piele; actualii Directori/ Şefi Serviciu au intrat în contact direct cu persoanele din conducerea instituţiei şi ulterior cu noi, salariaţii, astfel punându-ne în pericol sănătatea noastră, a familiilor noastre şi a cetăţenilor cu care interacţionăm; încă de săptămâna trecută precum şi la începutul acestei săptămâni, domnul vicepreşedinte Tudone Dumitru, dar şi preşedintele Iulian Dumitrescu, au participat fizic, separat sau împreună, la mai multe şedinţe de lucru organizate în clădirea Palatului Administrativ (Sală şedinţe etaj 7 – capacitate 20 locuri, Sală şedinţe etaj 5 – capacitate 20 locuri), împreună cu mai mulţi salariaţi, preşedintele Iulian Dumitrescu fiind prezent în instituţie chiar şi după carantinarea/ internarea celor doi vicepreşedinţi”, se precizează în document.

În acest context, angajaţii CJ cer instituţiilor cărora le-au adresat scrisoarea menţionată să ia măsuri „în regim de urgenţă” în vederea stopării răspândirii virusului SARS-C-oV-2 în clădirea Palatului Administrativ, astfel încât în cadrul Consiliului Judeţean Prahova, al Prefecturii Prahova şi al altor instituţii ce îşi desfăşoară activitatea în această clădire să nu apară un focar de coronavirus, informează Agerpres.

S-a revenit la aproape 10.000 de infectări în ultimele 24 de ore

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a crescut, miercuri, în România, după ce în zilele anterioare au fost mai puțin oameni care s-au îmbolnăvit de COVID-19.

Până astăzi, 25 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 440.344 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), după ce ieri, 24 noiembrie, s-au înregistrat 7.753 în 24 de ore.

313.885 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 9.739 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.