Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă falsă la Deva. Femeia venită din Thailanda nu are Coronavirus
Alertă falsă la Deva. Femeia venită din Thailanda nu are Coronavirus

Alertă falsă la Deva. Femeia venită din Thailanda nu are Coronavirus

Femeia în vârstă de 56 de ani din Deva supectată că ar fi fost fi infectată cu coronavirus are doar un virus gripal.

Femeia din Deva, care a fost transportată astăzi de dimineaţă la Spitalul „Victor Babeş”, din Timişoara, cu suspiciune de coronavirus, nu este infectată, scrie Rador.

Directorul medical al spitalului a declarat că femeia, în vârsta de 56 de ani, nu a fost testată decât pentru virusul gripal, întrucât prezintă doar o uşoară stare de febrilitate. El a subliniat că pacienta ar fi putut fi tratată la Spitalul din Deva, fără a se induce panica în rândul populaţiei

În urma consultului de specialitate, medicii au stabilit că acest caz nu se încadrează în definiţia de infecţie cu coronavirus. La prezentarea la spital, pacienta nu a avut febră şi nici dispnee şi se află acum internată într-un salon obişnuit al spitalului din Timişoara, sub supraveghere medicală.

Reamintim, că femeia din Deva, în vârstă de 56 de ani, s-a prezentat în noapte de sâmbătă spre duminică la Unitatea Primiri-Urgenţe Deva, cu stări febrile. Ea se întorsese în ţară în 13 februarie prin Aeroportul Otopeni, după 7 zile de călătorie în Thailanda.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Hunedoara, pacienta a fost imediat izolată, după un prim consult de specialitate, activându-se procedurile prevăzute pentru situaţii de posibilă infecţie cu coronavirus.

O autospecială tranport pentru victime multiple, de la Detaşamentul de Pompieri Deva a transporat-o la Timişoara, în condiţii speciale