Românii din Diaspora au la dispoziție trei zile, 8, 9 și 10 noiembrie,  pentru a-și exercita dreptul la vot în cele 835 de secții deschise în întreaga lume. Cu excepția zilei de astăzi, procesul de votare va începe la ora 7.00 și se va încheia la ora 21.00. Pentru alegătorii din țară, scrutinul va începe duminică, 10 noiembrie, de la ora 7.00 și se va încheia la ora 21.00.

În cazul în care există alegători în sediul secției sau își așteaptă rândul în fața acesteia, în fiecare zi de votare, procesul poate fi prelungit după ora 21.00, dar nu mai târziu de ora 23.59.

Anul acesta, BEC a acreditat trei institute care vor efectua sondaje la ieşirea de la urne, la nivel naţional. Exit-Poll-urile vor fi prezentate la ora 21.00. Pe de altă parte, STS va publica pe internet doar rezultatele parțiale și finale dar nu și pe cele provizorii.

AEP a livrat către Prefecturi, spre a fi distribuite, buletinele de vot, ștampilele „VOTAT”, autocolantele și celelalte materiale necesare desfășurării alegerilor. Au fost transmise ecusoanele pentru membrii birourilor electorale ale secțiilor de votare, broșuri cu instrucțiuni. Alegerile prezidențiale din 2019 sunt cele mai scumpe din istorie, suma totală alocată fiind de aproape 150 de milioane de euro, a estimat președintele AEP, Constantin Mitulețu-Buică.