Evenimentul Zilei > Politica > ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. PSD i-a plagiat sloganul lui Mugur Isărescu
ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. PSD i-a plagiat sloganul lui Mugur Isărescu

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. PSD i-a plagiat sloganul lui Mugur Isărescu

Pentru că nu au fost suficient de inspirați să găsească unele noi, social-democrații folosesc sloganuri de campanie „împrumutate” de la alții.

 Cu toate că ieri s-a dat startul oficial al campaniei electorale pentru Parlamentul European, partidele au început să-şi promoveze candidaţii de câteva zile. Printre sloganurile folosite de Alianța PSD-UNPR-PC se numără unul care a fost folosit și de USL în campaniile trecute: „România puternică”. Un slogan plagiat.

„Îmi tot stătea pe creier sloganul PSD/USL. Aveam impresia că l-am mai văzut undeva. Împreună cu Mircea Marian am căutat și am găsit! E un plagiat clar. După cel al lui Mugur Isărescu. A fost folosit la alegerile prezidențiale din anul 2000. Sunt curios câți bani au plătit pesediștii pentru creaţie”, a scris pe Facebook, jurnalistul Dan Andronic. Informația inițială a fost dată de un blogger din Slatina, acum 2 ani. Dar nimeni nu s-a sesizat.

”Reciclarea e bună… oriunde. Şi în politică se practică. Se întâmplă cu sloganul useliştilor: România puternică. România din slogan este înlocuită cu numele colegiului, de exemplu: Slatina puternică, slogan folosit şi de Mugur Isărescu în construcţie asemănătoare (Vreau o Românie puternică)”, a arătat bloggerul ClickPertyPG.

Mugur Isărescu a candidat la alegerile prezidențiale din noiembrie 2000, ca independent sprijinit de CDR, unul dintre sloganurile folosite de el fiind „Vreau, ca și tine, o Românie puternică!” Panouri electorale cu fotografia lui Victor Ponta alături de sigla PSD-UNPR-PC şi cu îndemnuri la vot au apărut, în ultimele două zile, în mai multe cartiere din Ploieşti. „Trimitem la Bruxelles oameni mândri că sunt români” şi „România puternică în Europa”, au fost două dintre sloganurile afișate.

Crin Antonescu: ”V-am zis că fură”

Alte afișe „marca” USL au fost răspândite în Târgu Jiu, fieful electoral al lui Victor Ponta. „USL trăiește, votează PSD-UNPR-PC” sunt mesajele ce pot fi citite pe panourile din Târgu Jiu. În replică, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a spus că acest gest nu îl miră, deoarece a atenționat că social-democraţii fură.

„Nu mă miră. Nu v-am spus că fură? V-am spus că fură şi s-au şi supărat. Acum discutăm de chestiuni europene, ăstea nu-s chestiuni ca în Europa, astea sunt furturi de sorginte extra-europeană”, a spusCrin Antonescu.