Alegeri CSM: Lidia Bărbulescu şi Dan Chiujdea au fost realeşi

Alegeri CSM: Lidia Bărbulescu şi Dan Chiujdea au fost realeşi

Potrivit rezultatelor parţiale ale Comitetului electoral permanent pentru alegerea viitorilor membri ai CSM, magistraţii Lidia Bărbulescu şi Dan Chiujdea au fost aleşi de colegi să-i reprezinte în următorii şase ani.

Principalul perdant pare a fi Cristian Deliorga, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

"La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie(ICCJ) s-a detaşat clar Lidia Bărbulescu, ea obţinând 69 de voturi din cele 94 de buletine introduce în urnă. Pe locul doi a fost Mircea Aron, cu 62 de voturi, iar pe locul al treilea, Gabriela Bârsan, a obţinut 51 de voturi", a declarat pentru "Evenimentul zilei" judecătorul Anton Pandrea, preşedintele Comitetului Electoral al CSM.

Astfel, instanţa supremă va fi reprezentantă în CSM, pentru următorii şase ani, de Lidia Bărbulescu şi Mircea Aron.

Ne puteți urmări și pe Google News
  • La Curţile de apel, judecătorii Dan Lupaşcu - Curtea de Apel Bucureşti (461 voturi), Alexandru Şerban - Curtea de Apel Braşov (383 voturi) şi Horaţius Dumbravă - Curtea de Apel Târgu Mureş (313 voturi) sunt clasaţi pe primele locuri.
  • La Parchete de pe lângă Curţi de apel, George Bălan a adunat cele mai multe voturi, până acum.

Procurorii vechi şi noi

La procurorii aleşi pentru a reprezenta Parchete de pe lângă tribunal a fost diferenţă de şase voturi. Principalul favorit a fost, după cum se aştepta, Oana Andreea Schmidt-Hăineală, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, marele perdant fiind Cristian Deliorga, de la Constanţa, vechi membru al CSM.

Procurorul Dan Chiujdea, de la Parchetului de pe lângă Judecatoria sectorului 1 Bucureşti, actual membru CSM, a rămas şi el pe scaun să-i reprezinte pe colegii săi de la parchetele de pe lângă judecătorii. El ar fi obţinut, potrivit informaţiilor de până acum, peste 600 de voturi.

  • Desemnarea viitorilor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a început luni, la ora 13.00, iar finalizarea alegerilor este programată până la 15 decembrie.
  • Mandatul membrilor actualului CSM expiră pe 11 ianuarie 2011, când Senatul îi va valida pe noii membri.

Candidaturile a cinci dintre actualii membri CSM au fost aprig contestate întrucât aceştia si-au depus candidatura, deşi legea interzice reînvestirea. Pe lista candidaţilor controversaţi apare Lidia Barbulescu (fostul presedinte al Inaltei Curţi de Casaţie si Justiţie), Dan Lupaşcu (actual membru CSM), Dan Chiujdea (membru CSM) şi Cristian Deliorga (membru CSM).