După cum relatează BBC, materialul a fost în mare parte recuperat, dar nu tot, iar firmei Balfour Beatty i-a fost revocată însărcinarea.

O companie edilitară britanică a pierdut planimetriile (măsurători ale suprafeţelor plane) cartierului general al MI6 în timpul lucrărilor de restructurare. Situat la Vauxall Cross, acesta este sediul central al Secret Inlelligence Service (SIS, sau MI6) din 1994.

Ce conţin documentele

Documentele pierdute conţin informaţii sensibile privind structura, printre care intrările şi ieşirile sediului serviciilor secrete ale Regatului Unit. Materialul a fost în mare parte recuperat, dar nu totul, iar firmei Balfour Beatty i-a fost revocată însărcinarea. Documentele erau ţinute într-un loc sigur în interiorul edificiului: rătăcirea lor se consideră că a fost datorată neatenţiei şi nu un gest deliberat (!).

Toate datele despre cum este construit edificiul sunt pe mâna celor care le-au „găsit”

Edificiul dispune de 60 de etaje separate unde s-au folosit 25 de tipuri diferite de sticlă. Ferestrele sunt cu trei straturi pentru o mai mare siguranţă. Având în vedere natura muncii de la MI6, o bună parte a clădirii este prevăzută cu subterane şi diferite coridoare secrete care deservesc întreaga structură.

Serviciile pentru staff includ: o sală de jocuri sportive, o sală de forţă, una de aerobică, un teren de squash şi un restaurant. Edificiul dispune de două şanţuri de protecţie. Clădirea respectivă a apărut de mai multe ori în filmele lui James Bond, după cum relatează BBC.