Evenimentul Zilei > Social > Când ajunge vaccinul Johnson&Johnson în România. Ar putea fi administrat de medicii de familie
Când ajunge vaccinul Johnson&Johnson în România. Ar putea fi administrat de medicii de familie

Când ajunge vaccinul Johnson&Johnson în România. Ar putea fi administrat de medicii de familie

Vaccinul Johnson&Johnson ar putea fi administrat prin medicii de familie, a anunțat Ministerul Sănătății. Vaccinul va fi livrat în țară din luna aprilie.

Vaccin Johnson&Johnson. Potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii,Andrei Baciu, primele doze din vaccinul Johnson & Johnson vor veni în România la începutul lunii aprilie. Autorităţile iau în calcul ca serul produs de Johnson & Johnson să fie administrat şi prin medicii de familie, relatează Digi 24.

„Cel mai probabil primele doze vor veni la mijlocul lunii aprilie în România. Pe măsură ce va creşte capacitatea de producţie vor veni din ce în ce mai multe doze”.

Serul Johnson & Johnson se administrează într-o singură doză

Spre deosebire de celalte vaccinuri Covid-19 utilizate în prezent în România, serul dezvoltat de Johnson & Johnson se administrează o singură doză. Vaccinul este eficient în 85% din cazurile de infecție severă SARS-CoV-2.

Chestionat dacă vaccinul Johnson & Johnson va fi făcut şi de către medicii de familie, oficialul a explicat: „Este un lucru pe care l-am luat în calcul încă de la bun început”.

„S-au constituit practic aceste centre de vaccinare. Cumva fenomenul era acela ca toţi oamenii care doresc să se vaccineze să vină către aceste centre de vaccinare. Pe măsură ce campania de vaccinare avansează şi vorbim de o mai mare amploare a campaniei de vaccinare, de mult mai mulţi oameni care se pot vaccina şi se vor vaccina, trebuie combinate abordările,

Pe de o parte să vină toţi care doresc să se deplaseze către anumite puncte unde se desfăşoară vaccinarea. Dar sunt alte lucruri care se folosesc, spre exemplu, în Israel şi SUA. Vaccinarea se desfăşoară şi în alte locuri, crescând accesibilitatea. O variantă este şi cea cu medicii de familie”, a explicat secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii la Digi 24.

Vaccin Johnson&Johnson. Aproape 750.000 de români s-au înscris pe listele de aşteptare

În momentul de față, peste 700.000 de români s-au înscris pe listele de aşteptare, în platforma STS. Urmează să fie notificaţi când apar locuri libere. În prezent, în platformă mai sunt locuri libere doar cu serul AstraZeneca. Însă după problemele apărute în urma imunizării cu acesta, mulţi români îl refuză.

Citește și Reacțiile adverse ale vaccinului Johnson&Johnson. Detalii din prospect