Evenimentul Zilei > Actualitate > Sute de mii de oameni așteaptă să prindă un loc în campania de vaccinare din România. Sunt și mii de minori
Sute de mii de oameni așteaptă să prindă un loc în campania de vaccinare din România. Sunt și mii de minori

Sute de mii de oameni așteaptă să prindă un loc în campania de vaccinare din România. Sunt și mii de minori

Campania de vaccinare din România este luată cu asalt de foarte mulți români, care încearcă să se programeze pentru imunizare.

Campania de vaccinare din România continuă să trezească mare interes în rândul românilor. Oamenii încearcă să prindă un loc pentru a se imuniza. În contextul în care situația din ultimele luni a devenit îngrijorătoare. Și în țara noastră, dar și în celelalte zone ale Europei, odată cu apariția celui de-al treilea val. Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a transmis o informare. Legată de câteva date generale ce țin de campania de vaccinare.

Cum sunt împărțiți pe categorii de vârstă și sex cei care așteaptă să prindă un loc în campania de vaccinare din România

Astfel, sâmbătă, la ora 19.00, pe platforma informatică de vaccinare dezvoltată de STS erau pe listele de aşteptare 746.382 de persoane.

Dintre acestea, 356.451 sunt bărbați şi 389.931 sunt femei. Pe categorii de vârstă sunt 7.907 de persoane cu vârsta cuprinsă între 16 şi 18 ani. Iar peste 65 ani sunt 182.484 de persoane. Un număr de 60.246 de persoane s-au programat prin call center, 127.186 prin intermediul unui medic, prin înregistrarea CNP s-au înregistrat 513.818 şi 45.132 prin intermediul angajatorilor. Se mai precizează în informarea făcută de cei de la CNCAV.

În țara noastră se vor deschide noi centre de vaccinare începând cu data de 23 martie. Anunța în această săptămână, Valeriu Gheorghiță, omul care coordonează campania națională.

„Din data de 23 martie vom deschide 165 de cabinete noi de vaccinare la nivel naţional. Ele vor fi alocate cu prioritate către judeţele şi localităţile cu incidenţă cumulată mare a cazurilor, de exemplu pentru Bucureşti vor fi deschise suplimentar 54 de noi cabinete de vaccinare pentru vaccinul de la Pfizer. De asemenea, vor fi deschise în mai multe judeţe şi localităţi aceste noi cabinete de vaccinare.

Din 5 aprilie, vom deschide un număr de cabinete de vaccinare, se lucrează la această analiză şi la distribuţia acestor cabinete pentru a putea vaccina aproximativ 40.000 de persoane zilnic cu vaccin de la compania Pfizer. În centrele deja menţionate anterior, cele 165 de cabinete, vom putea vaccina zilnic, din 23 martie, încă 10.000 de persoane”. Afirma Valeriu Gheorghiță.