Editura Evenimentul si Capital

Al doilea an FĂRĂ “LAPTELE și CORNUL” pentru ELEVII din județul CONSTANȚA

Autor: | | 0 Comentarii | 75 Vizualizari

Cei peste 75.000 de elevi din învățământul primar și gimnazial, din județul Constanța, care ar fi trebuit să beneficieze de programul “Laptele și cornul”, mai au de așteptat. Conducerea Consiliul Județean Constanța, care trebuie să organizeze licitațiile, susține că din cauza modificării legii autoritățile centrale ar fi transmis cu întârziere avizele necesare implementării programului.

Elevii constănțeni nu au primit produsele alimentare nici în anul școlar 2017-2018, Constanța fiind, anul trecut, singurul județ din țară în care programul “Laptele și cornul” nu a putut fi implementat. “Nu a funcționat pentru că anul trecut nu am avut cadru legal”, a declarat administratorul județului Constanța, Mirela Matichescu. Ea a invocat modificarea legii și întârzierea apariției normelor metodologice. “Legea a fost schimbată în toată țara, nu numai la Constanța”, a contrazis-o patronul unei fabrici de produse de panificație. Iar pentru acest an școlar, elevii mai au ceva de așteptat până vor vedea produsele alimentare.

Președintele CJ Constanța, Horia Țuțuianu a declarat, pentru EVZ, că instituția ar fi fost pregătită încă din vară, dar autoritățile centrale ar fi întârziat: “Noi trebuia să obținem niște avize de la București, ele au întârziat foarte mult pentru că programul s-a schimbat. Nu mai este doar “Laptele și cornul „este și „Laptele, cornul și leguma”, s-au schimbat foarte multe date din program. Au trebuit luate aceste avize de la București, de la ministerele de resort. După care ne-au venit toate documentele de la București și ne-am apucat de procedură. Iar procedura durează pentru că aștepți termenele de contestație, să aștepți termenul de a sta pe site șamd. Licitația va fi undeva după 1 ianuarie 2019.”

Președintele CJ Constanța, Horia Țuțuianu nu știe însă că licitația a fost deja organizată. Administratorul județului Constanța, Mirela Matichescu a declarat, pentru EVZ, că licitația a fost organizată, în luna noiembrie, s-a ajuns la faza de evaluare a ofertelor, urmând ca, până la sfârșitul lunii decembrie, să fie desemnat câștigătorul. Doi ofertanți au fost descalificați pentru neîndeplinirea criteriilor:“ Avem experții de la Agenția Națională pentru Achiziții Publice și suntem în evaluare cu procedurile. S-a întârziat pentru că ai noștri cer clarificări, ofertanții le trimit, dar nu sunt complete, trebuie să cerem din nou. Astea sunt procedurile. Noi sperăm ca până la sfârșitul lunii decembrie să terminăm.”

Consiliul Național al Elevilor atrăgea atenție în luna octombrie asupra incompetenței unora dintre autoritățile județene în implementareai programului „Laptele și cornul”. „Dintre autoritățile județene incompetente, le enumerăm pe cele din Constanța, Covasna, Dolj, Mehedinți, Neamț, Sălaj, Satu Mare, Teleorman și Vâlcea. Pentru ca nepăsarea acestora să fie amplificată, din informațiile pe care le deținem, în unele zone distribuția va începe abia după 10 ianuarie 2019, la patru luni după deschiderea școlilor”, au precizat reprezentanții Consiliul Naţional al Elevilor.

Presa din SUA, reactie FABULOASĂ despre Simona! Ce au scris americanii

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI