Evenimentul Zilei > International > Ahmadinejad: Benjamin Netanyahu, un „asasin calificat”
Ahmadinejad: Benjamin Netanyahu, un „asasin calificat”

Ahmadinejad: Benjamin Netanyahu, un „asasin calificat”

Într-un interviu acordat, ieri, cunoscutului realizator CNN, Larry King, preşedintele iranian a declarat că premierul israelian, Benjamin Netanyahu este un "asasin calificat". Mahmoud Ahmadinejad se află la New York, unde participă la Adunarea Generală a ONU.

"Netanyahu ar trebui judecat pentru că a ucis palestinieni şi a pus Gaza sub asediu. Trebuie adus în faţa justiţiei pentru că a ucis femei şi copii", a declarat liderul de la Teheran, citat de CNN.
Ahmadinejad a reafirmat că Iranul nu este interesat să dezvolte arme nucleare, iar sancţiunile internaţionale nu-i afectează ţara şi a arătat cu degetul spre americani şi israelieni. A refuzat să pronunţe numele statului israelian, pe care l-a numit regimul sionist.
"Atât regimul sionist cât şi Statele Unite ar trebui să fie dezarmate. Ameninţarea vine de la bombele pe care le deţine administraţia americană şi Israelul. Noi nu suntem interesaţi de arme atomice. Nu credem că sunt utile".
Întrevedere Ahmadinejad-Obama, sub semnul întrebării
"Depinde", a fost răspunsul lui Ahmadinejad la întrebarea lui Larry King despre o eventuală întâlnire cu preşedintele american, Barack Obama. Asta deşi i-a ameninţat de multe ori pe liderii mondiali cu o dezbatere publică faţa-n faţă.
Ahmadinejad a negat că ar putea influenţa direct cazul celor doi turişti americani care sunt reţinuţi în Iran de mai bine de un an, fără să fie judecaţi.
Există o "şansă" ca Josh Fattal şi Shane Bauer să fie eliberaţi, dar decizia trebuie luată de un judecător, a spus Ahmadinejad.
Un al treilea deţinut, Sarah Shourd, a fost eliberată săptămâna trecută, după mai mult de un an de detenţie la Teheran. Liderul iranian a spus că eliberarea sa a fost "un gest umanitar, din milă şi compasiune".
Interviul cu Larry King s-a purtat cu ajutorului unui translator.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: