„Agentul VIP“ a fost racolat de Intact

„Agentul VIP“ a fost racolat de Intact

Cristian Brancu pleacă de la conducerea revistei „VIP“ pentru a lansa o nouă publicaţie, în parteneriat cu Camelia Voiculescu.

Directorul revistei „VIP“, Cristian Brancu, a demisionat de la conducerea publicaţiei pentru a înfiinţa o companie în parteneriat cu Camelia Voiculescu.

„Pasul următor“ Într-o primă fază, Brancu, realizatorul emisiunii „Agentul VIP“, difuzată de Antena 2, va lansa o publicaţie mondenă, care urmează să apară pe piaţă în luna mai. „VIP - viaţă invizibilă a personalităţ ilor“ a fost lansată în 1992, acţionarul majoritar fiind Mihai Cârciog, fondatorul „Evenimentului zilei“.

Cristian Brancu lucrează de la început la publicaţia mondenă şi o conduce de mai bine de zece ani. Deţine şi 3% din revistă, dar declară că participarea în noua companie, alături de Camelia Voiculescu, va fi mai însemnată. „Plecarea mea ţine de faptul că ne-am întâlnit şi am fost hotărât să facem o societate de presă scrisă“, a declarat Cristian Brancu. „Pentru mine, a fost pasul următor în carieră, în ceea ce priveşte implicarea. Am considerat că acum este momentul“, a continuat el. Lansare în mai În ceea ce priveşte proiectele editoriale, Brancu este reţinut în a oferi detalii: „O să lansăm mai multe reviste, vom organiza şi evenimente. Cred că ne-am întâlnit într-un moment pe care ni-l doream amândoi“. Chiar şi aşa, Brancu a dat câteva indicii în legătură cu noua publicaţie. Va fi un titlu moderat ca ton, „glossy“ (pe hârtie lucioasă, de calitate), spre deosebire de „VIP“, scos pe hârtie de ziar.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În revistă va fi prezentă atât componenta aspiraţională, cât şi partea de informaţie în exclusivitate. Nu am plecat într-un loc în care să fac concurenţă revistei de la care am plecat“, a adăugat el. Pentru noul titlu există deja o echipă formată, iar luna mai este dată ca obiectiv temporal pentru apariţia pe piaţă.

Cristian Brancu este prezent de mai mult timp în calitate de colaborator al trustului Intact. Emisiunea „Agentul VIP“ reprezintă titlul cel mai de succes al postului Antena 2, lansat anul trecut. Difuzat de luni până vineri, programul lui Brancu atrage, în medie, 117.000 de telespectatori din mediul urban. ISTORIE 15 ani pe piaţă Lansată în 1992 de Mihai Cârciog (fondatorul EVZ), „VIP“ a cunoscut cele mai mari tiraje (ca majoritatea titlurilor de pe piaţă) în primii ani. Atunci se tipăreau 200.000 de exemplare pe săptămână. Prima echipă, precizează Mediafax, îl avea în frunte pe Radu G. Ţeposu. De la al cincilea număr, a fost ales director George Stanca, omul care a condus revista mai bine de trei ani. În mai 1996, George Stanca s-a despărţit de „VIP“, iar revista a fost preluată din nou de Radu G. Ţeposu şi de Cristian Brancu.

În noiembrie 1999, Radu G. Ţeposu a murit într-un accident de maşină. Revista a fost dusă mai departe de directorul editorial Cristian Brancu şi de echipa redacţională. „VIP“ este deţinută în majoritate de Aurel Borşan, după o majorare de capital făcută în 2004 şi contestată de Mihai Cârciog, când acesta a aflat de decizie. În prezent, Cârciog a câştigat procesul pe fond şi la apel. Revista mondenă „trage“ acum aproximativ 35.000 de exemplare. CV De la şef de secţie la director Născut pe 9 martie 1973, la Bucureşti. Pregătire Absolvent al Liceului „Mihai Viteazul“ din Bucureşti (1991) Absolvent al Şcolii Superioare de Jurnalistică, promoţia 1997 Experienţă 1991 - debut în suplimentul „Duminică“ al săptămânalului „Viaţa Capitalei“ 1991-1992 - reporter sportiv pentru revistele „Viaţa Capitalei“ şi „Săptămîna“ - redactor sportiv la săptămânalul „Cuvîntul“ - şef secţie sport la revista „VIP“ - secretar general de redacţie la revista „VIP“ 1994-1995 - reporter sportiv-colaborator la „Evenimentul zilei“ 1995-2000 - redactor-şef al revistei „VIP“ şi redactor al lunarului de cultură „Cuvîntul“ - redactor-şef şi director al revistei „Lumea misterelor“ Ianuarie 2001-martie 2008 - director al revistei „VIP“ Iunie 2004-martie 2008 - directorul Editurii „Cuvîntul“ („VIP“, „Cuvîntul“, „Vacanţe & călătorii“, „Eu.Ro.Com“, „Lumea misterelor“, „Secretele destinului“) - Realizator al emisiunii „Vedete fără secrete“ (Europa FM)

Aprilie 2007-prezent - realizator al emisiunii „Agentul VIP“ la Antena 2. Cărţi publicate: „Vînătorii de staruri“, „Ochelarii miraculoşi: o carte spusă de Nicu Constantin şi scrisă de Cristian Brancu“, „12 personaje în căutarea unui destin“, „Viaţa ca o întîlnire“