Evenimentul Zilei > Actualitate > Aflux de fântâni arteziene la Slatina
Aflux de fântâni arteziene la Slatina

Aflux de fântâni arteziene la Slatina

Anul acesta, municipalitatea din Slatina va inaugura nu mai puţin de 11 fântâni arteziene, care vor costa în total 67 de milioane de lei.

O parte dintre acestea vor fi amenajate în zonele importante ale oraşului: în sensurile giratorii de la Palatul de Justiţie, cartierul Steaua şi Casa Tineretului şi în zona gării, lângă monumentul lui Corneliu Coposu.
 
Piesa de rezistenţă o reprezintă însă fântâna arteziană plutitoare, care va fi amplastă lângă podul de peste Râul Olt şi va avea un dispozitiv care va extrage apa direct din râu şi o va arunca la 10 metri înălţime. Alte patru fântâni arteziene vor fi amenajate în centrul civic al Slatinei, iar lucrările vor costa 13 milioane de lei. Una dintre acestea va fi amenajată la nivelul carosabilului, iar alta va fi construită pe scheletul unei tribune din granit cu înălţimea de doi metri, de unde apa va curge sub forma unei perdele.

Cea de-a patra fântână va avea formă de cerc, iar în centrul ei va amplasată o văpaie de foc în forma literei „S“ de la Slatina. Nu în ultimul rând, alte două arteziene vor fi construite în cadrul celui mai mare loc de agrement din oraş, aflat pe strada Piteşti, intrat în modernizare în toamna anului trecut.

Una dintre acestea va fi formată din trei turnuri cu diametrul de trei metri, legate între ele de două bazine în formă de arcuri de cerc, iar cealaltă arteziană va fi mascată de un zid de sprijin. Toate cele 11 fântâni arteziene, dintre care trei vor fi inaugurate luna viitoare, vor fi dotate cu instalaţie de sunet şi de iluminat nocturn.

„E o chestie electorală“


Slătinenii au păreri împărţite despre multitudinea de fântâni arteziene care vor fi inaugurate în acest an. Astfel, în vreme ce unii dintre locuitorii urbei apreciază asemenea investiţii, alţii le contestă. „Nu zic că nu o să fie frumoase, dar eu cred că totul e chestie electorală. Adică, bani au fost mai demult, deci se puteau face şi până acum, nu toate într-un singur an, şi ăla electoral. Cred că trebuiau făcute alte lucrări mai întâi, mai urgente decât fântânile astea“, consideră George Albu.

INEDIT

Panouri ca la Hollywood

Două panouri de întâmpinare cu o înălţime de opt metri vor fi amplasate anul acesta pe Dealul Grădişte, cel mai înalt punct din Slatina. Ambele panouri vor fi inscripţionate cu numele oraşului şi vor fi iluminate pe timpul nopţii. Investiţia este estimată la 740.000 de lei. Panourile vor fi vizibile atât dinspre Piteşti, cât şi dinspre Craiova. De altfel, un asemenea panou a mai existat pe Dealul Grădişte şi pe timpul comunismului.