Evenimentul Zilei > International > Afacerile lui Hunter Biden, ramificații în România! E vorba de dosarul legăturilor cu China
Afacerile lui Hunter Biden, ramificații în România! E vorba de dosarul legăturilor cu China

Afacerile lui Hunter Biden, ramificații în România! E vorba de dosarul legăturilor cu China

O nouă anchetă federală lansată după recenta demisie a Procurorului General al SUA, William Barr, susține că Hunter Biden ar fi implicat în afaceri dubioase cu un magnat chinez. O astfel de afacere este menționată și referitor la România.

Într-un email dat recent publicității, Hunter Biden i-ar fi transmis magnatului energiei din China, Ye Yianming, cele mai bune urări din partea familiei Biden și ar fi pretins plata rapidă a 10 milioane de dolari, arată mailul din 2017, făcut public de către partenerul său de afaceri Tony Bobulinski.

Suma de bani ar fi urmat să finanțeze și să opereze un parteneriat tip venture numit SinoHawk Holdings. În mod oficial, fondurile nu au fost trimise niciodată, iar SinoHawk s-a dizolvat ulterior. Totuși, ancheta relevă faptul că legătura lui Hunter Biden cu Ye a continuat printr-o entitate de business numită Hudson West III. În prezent, oficialii americani anchetează afacerile externe ale fiului președintelui ales, inclusiv legăturile sale cu China. Hunter Biden neagă orice implicații suspecte în acest caz, afirmații întărite și de noul președinte Joe Biden.

Un venture suspect

Tony Bobulinski, un apropiat al familiei Biden, a fost inclus în Cc în mailul trimis pe 18 iunie 2017 de către Hunter. Mailul face parte dintr-o serie de documente date publicității, miercuri, de publicația The New York Post. Hunter Biden a trimis acel mail pentru a-l introduce pe Ye lui Bobulinski, care a apărut în atenția opiniei publice prin suspecta afacere de tip venture SinoHawk Holdings, pe care Hunter Biden și omul de afaceri chinez ar fi fondat-o. SinoHawk Holdings ar fi avut nevoie de o injecție de capital de la Ye, președintele China Energy.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE