Aeroportul Internațional din Brașov se va deschide pe 15 iunie. Unde vor ajunge primele curse

Aeroportul Internațional din Brașov se va deschide pe 15 iunie. Unde vor ajunge primele curse sursa: Facebook

Aeroportul Internațional Brașov se va deschide la jumătatea lunii iunie. Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA a publicat documentația acestuia. Prima cursă va fi către Nuremberg, Germania.

Documentația Aeroportului Internațional din Brașov a fost publicată de Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA în după-amiaza zilei de 5 mai. Aeroportul din Ghimbav se va deschide oficial pe data de 15 iunie iunie 2023. Documentul publicat de ROMATSA conține 39 de pagini în care snt detaliate toate procedurile și hărțile aeroportului din Brașov, dar și informațiile necesare companiilor aeriene.

Codul ICAO alocat noului aeroport este „LRBV”. Este important de precizat că International Air Transport Association (IATA) nu a alocat încă un cod pentru acest aeroport. Directorul aeroportului din Brașov a confirmat faptul că Tarom a solicitat codul IATA. Informațiile prezente în presă arată că aeroportul nu va avea codul BRV deoarece el este deja folosit.

Când vor decola prime curse de pe Aeroportul Internațional Brașov

În ceea ce privește capabilitățile operaționale, pista aeroportului din Brașov este echipată cu ILS CAT III pe direcția 21. În documentul publicat de ROMATSA se precizează că acest tip de sistem nu este instalat pe direcția 03. Cursele vor decola de pe aeroportul Internațional din Brașov zilnic între orele 07:00 și 19:00. Taxa de aterizare este de 3,20 euro/tonă, taxa de iluminare este de 1,80 euro/tonă, iar cea pentru staționare este de 0,10 euro/tonă/oră.

Ne puteți urmări și pe Google News

În ceea ce privește taxa percepută de aeroport pentru fiecare pagasager, aceasta este de 3,50 euro, iar tariful de securitate este de 0,55 pentru fiecare pasager. Documentul publicat de ROMATSA conține și toate procedurile de zbor pentru aterizarea și decolarea de pe aeroport. În plus, este prezentă și configurația spațiului aerian din zona aeroportului.

Primele zboruri vor decola chiar pe data de 15 iunie. Compania Dan Air va zbura către aeroportul din Nuremberg. Aceeași companie aeriană va mai zbura și către alte șapte destinații. Este vorba de Barcelona, Sttutgart, Munchen, Bruxelles, Budapesta, Londra și Milano. De pe data de 16 iunie vor fi operate și primele zboruri charter spre și dinspre aeroporul din Brașov către Turcia și Grecia, potrivit Boardingpass.ro.