Aeroport în sud

Aeroport în sud

Amplasamentul viitorului aeroport din zona de sud a Bucureştiului va fi stabilit cel mai devreme în luna aprilie, a declarat, ieri, la un seminar organizat la Sinaia, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban.

El a precizat că există un studiu de fezabilitate realizat în anul 2000, care se reactualizează.

După semnarea contractului de concesiune, aeroportul va fi construit în doi ani şi va avea o capacitate mai redusă decât cea a Aeroportului „Henri Coandă“ din Otopeni. Potrivit lui Orban, Aeroportul Băneasa va deveni o aerogară pentru cursele comerciale, private, business şi elicoptere.

„În jurul Aeroportului Băneasa există o zonă de dezvoltare imobiliară, iar în timp normele de mediu şi de zgomot vor impune reducerea traficului pe aeroport. Tendinţa pentru „Aurel Vlaicu - Băneasa“ este de a se transforma într-unul pentru aeronave de tip comerciale, private, business şi elicoptere“, a mai spus Orban. Prezent la seminar, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Antonel Tănase, a afirmat că dezvoltarea semnificativă a traficului va necesita realizarea unui nou aeroport, în partea de sud a oraşului, iar acest proiect, împreună cu construcţia Canalului Dunăre-Bucureşti, va extinde zona metropolitană a Capitalei până la Giurgiu.

Ne puteți urmări și pe Google News