Adriean Videanu: Prezenţa la vot, 42-44%

Adriean Videanu: Prezenţa la vot, 42-44%

Preşedintele interimar al Organizaţiei PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a declarat vineri la gandul.live că, potrivit sondajelor, prezenţa la referendumul de duminică va fi de 42-44%, convingerea sa fiind că scrutinul nu va fi validat, informează mediafax.ro.

Întrebat ce prezenţă va fi la referendum, conform sondajelor comandate de PDL, Videanu a susţinut că este foarte greu de făcut o evaluare, din cauza "tentativei de fraudă fără precedent pe care o pregăteşte USL", astfel că prezenţa "depinde de nivelul de furt".

El a precizat, totuşi, că sondajele vizează o prezenţă la vot de aproximativ 6,6 - 6,7 milioane de cetăţeni, ceea ce în procente înseamnă 42-44%. "Părerea mea este că nu se va valida referendumul de duminică, din motive de prezenţă", a mai spus Adriean Videanu.

El a ţinut să facă o delimitare între un proces electoral de alegeri, în care voturile sunt exprimate pentru un candidat sau altul, şi un referendum, care este un demers al 256 de parlamentari care propun sancţionarea preşedintelui. "Dacă se prezintă 6 milioane la vot şi vor vota toţi pentru demitere, înseamnă că 6 milioane de români validează demersul, iar restul nu validează demersul", a susţinut Videanu.

Ne puteți urmări și pe Google News