Totodată Adrian Zuckerman a criticat fostul Executiv în timpul căruia „eforturile de combatere a traficului de persoane au fost diminuate”, SUA angajându-se  să folosească toate resursele disponibile de aplicare a legii pentru a ajuta autorităţile române să pună capăt ruşinii traficului de persoane, a declarat ambasadorul Statelor Unite ale Americii.

Parlamentului să lucreze imediat cu actualul Guvern pentru a adopta legislaţia necesară

„Una dintre priorităţile Statelor Unite este să pledeze pentru statul de drept. Ieri după-amiază a fost publicat raportul privind traficul de persoane solicitat de Congres. Din păcate, România rămâne pe lista de supraveghere de nivelul doi pentru al doilea an consecutiv, ceea ce înseamnă că Guvernul nu şi-a intensificat suficient eforturile de combatere a traficului de persoane. Raportul a constatat că anul trecut, sub fostul guvern, eforturile de combatere a traficului de persoane a fost diminuat, numărul de urmăriri penale şi condamnări de persoane pentru trafic de persoane a scăzut, iar îngrijirea victimelor a fost deficitară”, a afirmat ambasadorul SUA într-o declaraţie de presă comună cu ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi procurorul general, Gabriela Scutea.

Adrian Zuckerman are mare încredere în actualul Guvern că se va descurca cu moştenirea grea

„Însă, membrii Guvernului ştiu că se confruntă cu o moştenire reprezentată de politic, corupţie şi reţele infracţionale care le împiedică fiecare mişcare. De atunci până în prezent m-am întâlnit în mod regulat cu ministrul Justiţiei, ministrul de Interne şi alte persoane. Cu sprijinul Statelor Unite, ei au depus eforturi susţinute pentru urmărirea penală a infracţiunilor de trafic de persoane, dar trebuie să se facă mai mult”, a susţinut ambasadorul.

Raportul SUA este corect, dar, din fericire, numărul urmăririlor penale a crescut constant

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE