Adrian Severin a demisionat din PSD. Vanghelie a izbucnit în lacrimi VIDEO

Adrian Severin a demisionat din PSD. Vanghelie a izbucnit în lacrimi VIDEO

Adrian Severin a demisionat luni din PSD, nu şi din Parlamentul European. După anunţul făcut de europarlamentar în faţa organizaţiei de București, Marian Vanghelie s-a ridicat în picioare şi a izbucnit în lacrimi deși Severin îl asigurase că e o "despărțire formală și temporară". Organizaţia PSD Bucureşti, condusă de Marian Vanghelie, la cererea lui Victor Ponta, urma să decidă la excluderea europarlamentarului implicat într-un scandal de corupţie la Parlamentul European. Vanghelie este cel care a garantat, în 2009, alegerea lui Severin pentru Parlamentul European.

Adrian Severin nu renunţă la fotoliul din Parlamentul European. Cu greu, el a fost convins de Marian Vanghelie să demisioneze din PSD. Europarlamentarul implicat într-un scandal de corupţie la Parlamentul European s-a lăsat convins să plece din PSD, în urma unei discuţii cu Marian Vanghelie, cu doar câteva minute înainte de şedinţa unde ar fi fost exclus. Vanghelie i-a urat lui Severin La mulți ani. Dar nu în PSD Astfel, în loc de o şedinţă de înfierare la PSD Bucureşti, Severin, a avut parte de urările de “La mulţi ani" din partea lui Vanghelie. Duminică a împlinit 57 de ani. Apoi a fost lăsat să ţină un discurs lung în care să pledeze nevinovat. La final a anunţat că renunţă la PSD dar nu şi la Parlamentul European. Organizaţia de Bucureşti a salutat anunţul său cu aplauze. Emoţionat, Marian Vanghelie, preşedintele PSD Bucureşti, cel care ar fi trebuit să fie “călăul" lui Severin, s-a ridicat în picioare şi a izbucnit în lacrimi. "Cred că noi trebuie să-i spunem (lui Severin - n.r.) că rămânem solidari. De Adrian Severin ne despărţim o perioadă scurtă până el va reuşi şi va reuşi, sunt sigur, am încredere în capacitatea lui Adrian Severin că va reuşi să dovedească că tot acest joc care s-a creat în jurul acestei perioade nu este decât o manipulare, o manipulare în care unii sau alţii doresc să scape poate de Adrian Severin, poate şi de alte persoane sau personaje importante", a comentat Vanghelie.

Severin 2009, garantat Vanghelie Apropierea dintre cei doi a fost vizibilă în campania din 2009, când Vanghelie a garantat pentru alegerea lui Severin în Parlamentul European. La acea vreme, Severin era cap de listă pentru candidaţii PSD la europarlamentare iar capitala era împânzită de bannnerele în care Vanghelie clama: “Avem nevoie de oameni ca Severin".

Înainte de a-şi da demisia, Severin şi-a justificat faptele în faţa organizaţiei de Bucureşti. El a invocat că în cazul său este vorba de "un scenariu" a cărui existenţă “este limpede". "Solidaritatea noastră este esenţială. Nu vă voi lăsa să fiţi plutonul de execuţie al partidului, nu vă voi lăsa să intraţi într-o dispută în interiorul partidului. Vă rog să-mi permiteţi să mă retrag din PSD, aceasta este o demisie statutară care nu poate cu nimic să rupă legăturile dintre noi", le-a spus el membrilor organizaţiei de Bucureşti adăugând că speră ca "această despărţire să fie decât formală, nu reală, şi temporară şi provizorie şi nu definitivă".   Solicitarea de excludere a venit din partea preşedintelui PSD Victor Ponta după ce grupul socialiştilor europeni se dezisese de Severin şi îi ceruse să plece din Parlamentul European. Ulterior, Ponta îi ceruse lui Severin să demisioneze din PSD şi din PE oferindu-i 24 de ore după care urma să fie exclus. Lui Severin i-a cerut să demisioneze şi Ion Iliescu. Singurul pe care l-a ascultat a fost Marian Vanghelie. O exlcudere așteptată "Moral, consider că Adrian Severin a greşit. Politic a greşit, dar juridic nu mă pot exprima", a declara Vanghelie, cu o zi înainte de adăugând că din postura pe care o are va parcurge toate etapele statutare referitoare la Adrian Severin, mai puţin aceea de excludere din PE - aşa cum i se solicită în textul scrisorii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru a discuta acest caz, se va întruni Biroul Executiv al PSD Bucureşti, propunerea de pe ordinea de zi fiind aceea de excludere a lui Severin din partid, după cum a anunţat zilele trecute preşedintele organizaţiei, Marian Vanghelie. Decizia va fi luată în prezenţa lui Adrian Severin.

Marian Vanghelie va prezenta Biroului Executiv al PSD Bucureşti o scrisoare trimisă săptămâna trecută de preşedintele partidului, Victor Ponta, care solicită excluderea lui Adrian Severin din partid, acesta fiind membru al filialei PSD sector 4. Pe de altă parte, liderul filialei PSD Bucureşti susţine că implicarea lui Adrian Severin în actuala situaţie se poate datora şi faptului că "se doreşte eliminarea unor oameni influenţi din rândurile Parlamentului European". El nu a dorit să precizeze cine ar dori această eliminare, afirmând doar că "lucrurile sunt mai complicate". "Adrian Severin nu poate fi păcălit, e un om incomod la Bruxelles. Se pare că vor urma, în perioada următoare, mai multe cazuri", a adăugat Vanghelie.

Adrian Severin a refuzat să demisioneze deși acest lucru i-a fost cerut atât de președintele PSD Victor Ponta cât și de grupul socialist din Parlamentul European.

(Afiş electoral din timpul alegerilor europarlamentare din 2009)FOTO: RĂZVAN VĂLCĂNEANŢU

<object id="player_mediadirect" classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" height="372" width="608"> <param value="http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf" name="movie" /><param value="true" name="allowfullscreen" /><param value="always" name="allowscriptaccess" /><param value="false" name="menu" /> <param value="false" name="loop" /><param value="high" name="quality" /><param value="#000000" name="bgcolor" /><param value="noscale" name="scale" /> <param value="direct" name="wmode" /><param value="tl" name="salign" /><param value="app=FlUZRhMBChBU&str=X1VVWE5UWl1XW1sAFVBTEgIMABFSTDJXVFhQSVlBSFFMMlRTRFRdREJVPBgCEkoEEVA=&startPoint=809.86&endPoint=962.12&data=D1Q7WA==&poza=BREQGVtLRgUSFFoAAAAAAAAAAAAAAEMXC0YIChsXAgoHGRcFGwg7C0NKDhEJDAVGAgUZBhARHUJUV1lQV1tEV1ZGQw8UDg==" name="flashVars" /><embed salign="tl" flashvars="app=FlUZRhMBChBU&str=X1VVWE5UWl1XW1sAFVBTEgIMABFSTDJXVFhQSVlBSFFMMlRTRFRdREJVPBgCEkoEEVA=&startPoint=809.86&&endPoint=962.12&data=D1Q7WA==&poza=BREQGVtLRgUSFFoAAAAAAAAAAAAAAEMXC0YIChsXAgoHGRcFGwg7C0NKDhEJDAVGAgUZBhARHUJUV1lQV1tEV1ZGQw8UDg==" wmode="direct" scale="noscale" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" bgcolor="#000000" quality="high" loop="false" play="true" menu="false" src="http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf" id="player_mediadirect" type="application/x-shockwave-flash" height="372" width="608"></embed></object>