Avocaţii lui Adrian Năstase au depus la Tribunal o declaraţie notarială prin care fostul şef de guvern renunţă la orice pretenţie de a-i fi întreruptă executarea celor  doi ani de inchisoare în dosarul Trofeul Calităţii. Instanţa a confirmat pentru mediafax că unul din avocaţii fostului prim-ministru au făcut această cerere. Contactaţi de Evenimentul Zilei, doi dintre avocaţi, Ion Cazacu şi Lucian Bolcaş, nu ştiau despre demersul fostului prim-ministru.
Adus la instanţă pentru confirmare
Judecătorul de la Tribunalul Bucureştio urmează să ia act de cererea aceasta, astfel că Adrian Năstase urmează să fie adus în faţa instanţei pentru a confirma solicitarea făcută de avocatul său.
În urmă cu o săptămână, în 28 iunie, judecarea cererii de întrerupere a executării pedepsei a lui Adrian Năstase se amânase, pentru data de 5 iulie, motivul fiind lipsa de procedură cu fostul premier, care ar fi trebuit adus de la Penitenciarul Rahova la şedinţa de judecată, de la Tribunalul Bucureşti.
Cerere schimbată

Cererea de amânare a executării pedepsei a lui Adrian Năstase, condamnat la doi ani de închisoare, a fost schimbată de instanţă în cea de întrerupere a executării pedepsei, întrucât fostul premier este deja încarcerat, la Penitenciarul Rahova.
Concret, instanţa a apreciat că s-a schimbat situaţia de fapt, întrucât cererea de amânare a fost înaintată în timp ce Adrian Năstase era internat într-un spital civil, adică încă se afla în stare de libertate, iar între timp acesta a fost încarcerat ca urmare a externării acestuia şi dus în Spitalul Penitenciar Rahova.