Evenimentul Zilei > Actualitate > Adrian Năstase: Lista lui Victor Ponta este „foarte bună” | FOTO
Adrian Năstase: Lista lui Victor Ponta este „foarte bună”  |  FOTO

Adrian Năstase: Lista lui Victor Ponta este „foarte bună” | FOTO

Fostul premier, Adrian Năstase, a declarat, astăzi, că lista miniștrilor propuși de Victor Ponta este "foarte bună". Totodată, Năstase a spus că se bucură că Florin Georgescu va face parte din Cabinet, pentru că atât timp cât acesta va fi în fruntea ministerului de Finanțe "nu vor fi excese specifice anului electoral".

"Lista este foarte bună. Este mai bună decât s-au aşteptat foarte mulţi. Mă bucur foarte mult că Florin Georgescu a acceptat să fie ministru de Finanţe. Eu cred că aici este vorba de o hotărâre extraordinară, ce adaugă la credibilitatea acestui guvern. În rest, sigur, ceilalţi colegi sunt, unii dintre ei cu mai multă experienţă, alţii cu mai puţină exprienţă. Va fi foarte important să lucreze împreună şi e corect, evident, că fiind vorba de o echipă de miniştri de la PSD, de la PNL, vor trebui să formeze o echipă sudată. Am însă convingerea că împreună cu Florin Georgescu la Finanţe nu vor fi excese specifice anului electoral", a declarat Adrian Năstase.

PARLAMENT. Şedinţa Comitetului Executiv al PSD.
FOTO: Răzvan Vălcăneanţu

Întrebat cum ar fi arătat guvernul Adrian Năstase, acesta a arătat că nu poate face o astfel de radiografie, precizând însă că în "guvernul actual" sunt persoane din echipa cu care a lucrat şi el în trecut.

Potrivit acestuia, miniştrii propuşi de Victor Ponta se vor descurca "foarte bine", pentru că sunt oameni care au înţeles, fie la Bucureşti, fie la Bruxelles, care sunt regulile unui guvern modern şi că trebuie să îmbine sprijinul pentru economie şi în acelaşi timp limitele de realizare a programelor sociale.Întrebat cum comentează numirea lui Titus Corlăţean în funcţia de ministru al Justiţiei, Năstase a spus că una dintre problemele importante de la justiţie ţine nu atât de mult de aspectele interne, cât de relaţionarea cu cei de la Bruxelles, şi de aici nevoia de a-l desemna pe Corlăţean.


Întrebat dacă se aştepta la un portofoliu în actualul guvern, Adrian Năstase a arătat că nu ar fi acceptat din principiu numirea în vreun post de ministru, dată fiind fosta sa calitate de premier al României.
CITIȚI ȘI:

  • Corina Dumitrescu, noul Ministru al Educației, în topul miniștrilor contestați
  • Mircea Diaconu, ministrul propus de Victor Ponta la Cultură, este urmărit penal
  • ANI: Victor Alistar nu poate fi ministru până pe 7 august
  • CULISELE unui Guvern nou cu feţe vechi. Lupta crâncenă pentru păstrarea lui Orban. Ce i s-a PROMIS lui Voiculescu| VIDEO
  • Cei 21 de miniștri ai Guvernului Victor Ponta. PLUS: Dan Voiculescu: Raed Arafat nu are calități manageriale să conducă Ministerul Sănătății