UPDATE 5.Judecarea cererii de întrerupere a executării pedepsei în cazul lui Adrian Năstase s-a amânat pentru data de 5 iulie, motivul fiind lipsa de procedură cu fostul premier, care ar fi trebuit adus de la Penitenciarul Rahova la şedinţa de judecată, de la Tribunalul Bucureşti. Cererea de amânare a executării pedepsei a lui Adrian Năstase, condamnat la doi ani de închisoare, a fost schimbată de instanţă în cea de întrerupere a executării pedepsei, întrucât fostul premier este deja încarcerat, la Penitenciarul Rahova. Concret, instanţa a apreciat că s-a schimbat situaţia de fapt, întrucât cererea de amânare a fost înaintată în timp ce Adrian Năstase era internat într-un spital civil, adică încă se afla în stare de libertate, iar între timp acesta a fost încarcerat ca urmare a externării acestuia şi dus în Spitalul Penitenciar Rahova.
UPDATE 5. Procurorul DNA este nemulţumit de o adresă medicală trimisă de Penitenciarul Rahova, că Năstase nu este transportabil la Tribunalul Bucureşti. Lipseşte data examinării şi diagnosticul.
UPDATE 4. Instanţa a admis cererea avocaţilor de întrerupere a pedepsei în cazul lui Adrian Năstase. 
UPDATE 3. Elena Burlan a depus procesul verbal de depunere a dosarului. Procesul continuă.
UPDATE 2. Şedinţa de judecată în cazul privind amânarea executării pedepsei în cazul lui Adrian Năstase a fost suspendată de judecător, ca urmare a solicitării DNA privind verificarea modului de atribuire aleatorie a dosarului către judecătoarea Elena Burlan.
UPDATE 1. Magistraul care judecă acest proces este Elena Burlan, care a devenit celebră în urma achitării medicului chirurg Răzvan Trancă, acuzat de viol şi de aruncarea de la etaj a fostei sale paciente, minore, Andreea Mocanu. Elena Burlan l-a condamnat atunci pe Trancă la patru ani cu suspendare, pentru tentativă de omor, achitându-l pentru acuzaţia de viol. Tot Elena Burlan este cea care, la sfârşitul anului 2009, a dispus achitarea medicului Şerban Brădişteanu, atât pentru abuz în serviciu, cât şi pentru primire de foloase necuvenite, în dosarul în care a fost acuzat că ar fi primit mită patru milioane şi
UPDATE. Avocatul lui Năstase,Viorel Roş, a cerut schimbarea cererii de amânare a pedepsei, în cerere de întrerupere a executării pedepsei. Procurorul DNA spune că cererea nu se poate judeca în lipsa inculpatului şi că este o problemă a modului în care s-a repartizat acest dosar. Cererea a fost făcută de către Dana Năstase, care este reprezentată de avocat.
Iniţial, Tribunalul Bucureşti fixase pentru 5 iulie dezbaterile pe această cerere, însă instanţa a admis o solicitare a avocaţilor de preschimbare a termenului de judecată.
Contestaţia în anulare, termen 1 octombrie
 Separat de acest dosar, avocatul lui Adrian Năstase, Ioan Cazacu, a anunţat, luni, că a depus o cerere de contestaţie în anulare a deciziei prin care fostul premier a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul Calităţii”. Cererea se va discuta pe data de 1 octombrie 2012.
Potrivit lui Cazacu, contestaţia în anulare este o cale extraordinară ce se formulează după ce o hotărâre rămâne definitivă, care poate fi contestată numai în anumite puncte prevăzute de legea penală, unul dintre aceste puncte fiind prescripţia răspunderii penale.
Transferat la Rahova Adrian Năstase a fost externat marţi seară din Spitalul de Urgenţă Floreasca şi dus cu o ambulanţă la Penitenciarul Rahova, după ce Tribunalul Bucureşti a decis că nu există niciun impediment pentru ca Poliţia să pună în executare mandatul de încarcerare emis pe numele fostului premier.
CITIŢI ŞI:

  • Adrian Năstase nu şi-a petrecut ultimele zile de libertate într-un salon cu patru paturi, ci într-o rezervă de lux
  • Adrian Năstase a fost închis la Rahova. Prima noapte după gratii! Copiii l-au însoţit până la poarta penitenciarului
  • Adevăratul film al sinuciderii ratate. Ce s-a întâmplat, cu adevărat, în casa lui Adrian Năstase!
  • Poliţistul către Năstase împuşcat: „Să-ţi fie ruşine! Să-ţi fie ruşine!”
  • Năstase, cazat la Rahova în pat de 20.000 de dolari