„Ştiţi bancul cu câţi PDL-işti e nevoie să schimbi un bec? E nevoie de unul care să spună că becul nu e stricat. Al doilea care să spună că mogulii au conspirat să strice becul. Al treilea care va spune că a fost stricat de Ion Iliescu la mineriade. E nevoie de un al patrulea care să apară la B1TV şi să spună că problema cu becul e rezultatul unei conspiraţii ruseşti. De un al cincilea care să fie la ministerul turismului şi să facă o campaniela CNN pentru achiziţionarea unui nou bec. E nevoie de al şaselea care să-şi dea demisia de nevinovăţie. Şi de al şaptelea să-l critice pe cel care a demisionat pentru că a stricat becul. De un al optulea care să-i critice pe toţi românii că s-a stricat becul. Şi mai e nevoie de Radu Moraru care să vină să spună adevarata versiune a poveştii cu becul”, a spus Năstase.
Ulterior, liderul PSD Victor Ponta a comentat că acest banc demonstrează că PDL-iştilor "le filează o lampă".
Despre credibilitatea bancurilor
Adrian Năstase a mai făcut o glumă, explicând de ce nu mai apar glume cu Traian Băsescu şi alţi şefi de stat, cum era înainte, cu preşedintele întâlnindu-se cu Nicolas Sarkozy şi Barack Obama. "Băsescu nu se mai întâlneşte cu alţi preşedinţi. Bancurile trebuie să fie credibile", a spus Năstase.
"Traian Băsescu este un paradox: minte, dar nici nu are bune maniere şi acest lucru ne arată de fapt felul în care au crescut generaţii de PDL-işti pe care îi vedem în permanenţă la televizor şi la întâlniri, agramaţi, obraznici, tupeişti, lipsiţi de respect, agresivi şi chiar infractori. Este o lume politică pe care Traian Băsescu a construit-o după chipul şi asemănarea lui", a conchis Adrian Năstase.
Şi Bănicioiu spune bancuri

După ce a fost ales preşedintele TSD  pentru un nou mandat, Nicolae Bănicioiu şi-a început discursul tot cu un banc. Şi pentru că Băsescu i-a urmărit pe tot parcursul congresului, bancul lui Băncioiu a fost unul Băsescu, mai mult, unul pe care şeful statului l-a spus public la o televiziune, dar într-o altă versiune.
În bancul lui Bănicioiu, Băsescu şi Boc se aflau într-o barcă care s-a scufundat. „Cine credeţi că s-a salvat?” „România!!!”, i s-a răspuns în cor din sală. Toată lumea cunoştea bancul. Îl spuse preşedintele României. În versiunea acestuia era vorba despre Băsescu şi Geoană care se aflau într-o barcă.
Adrian Năstase participă la Congresul TSD, alături de şeful PSD Victor Ponta, secretarul general Liviu Dragnea, precum şi alţi lideri ai social-democraţilor.
Nicolae Bănicioiu a fost ales, în unanimitate, pentru un al doilea mandat, preşedinte al tinerilor social-democraţi.