Adolf, câinele nazist

Adolf, câinele nazist

Un ciobănesc german pe nume Adolf, care a fost dresat să execute salutul nazist, a rămas fără stăpân.

Cel care l-a avut în grijă până acum, un pensionar din Berlin identificat numai ca Roland T., a fost condamnat la cinci luni de închisoare pentru afişarea unor simboluri naziste, relatează „Der Spiegel“. Câinele este considerat însă o victimă, întrucât nu a făcut altceva decât să execute o comandă dată de stăpânul său. De fiecare dată când auzea „Salută!“, ciobănescul Adolf ridica laba dreaptă, imitând salutul nazist.

Adolf şi stăpânul său au devenit faimoşi în 2003, după ce Roland T. şi-a pus câinele să facă un exerciţiu demonstrativ în faţa unei secţii de poliţie. Cum în Germania este interzisă utilizarea simbolurilor, sloganurilor sau gesturilor naziste, distracţia l-a adus pe pensionar în boxa acuzaţilor. Nu este pentru prima dată când stăpânul lui Adolf este găsit vinovat de afişarea simbolurilor unei organizaţii interzise, însă până acum toate sentinţele au fost cu suspendare. Asta şi pentru că bărbatul a avut în 1995 un accident în urma căruia a suferit leziuni cerebrale. De data aceasta însă, autorităţile şi-au pierdut răbdarea cu pensionarul îndrăgostit de salutul nazist şi care poartă adesea tricouri cu imaginea lui Hitler. Cum pensionarul a ajuns acum la închisoare, Adolf a fost dus la un adăpost de animale.

Câinele nu are motive să-l regrete prea mult pe fostul stăpân, care, în ultima vreme, declara că vrea să eutanasieze animalul, pentru că, după atâtea amenzi, nu i-au mai rămas bani să-i ia de mâncare.

Ne puteți urmări și pe Google News