Poliţiştii australieni au anunţat că tânăra de 18 ani a fost eliberată şi se află acum împreună cu familia sa.
Adolescenta a sunat la poliţie dimineaţă şi a anunţat că există un pachet suspect în casa sa din Mosman. Poliţia nu a oferit presei prea multe detalii, ceea ce a alimentat zvonurile contradictorii. Unii spuneau că dispozitivul exploziv se află în casă, în apropierea fetei, alţii că ar fi legat de corpul tinerei.
Dispozitivul respectiv este încă intact, a precizat comisarul adjunct Mark Murdoch, iar între tânără şi persoana care a amplasat acolo bomba "au existat anterior discuţii".
Poliţiştii în alertă
O echipă de pirotehnişti înconjurase casa dintr-o suburbie a oraşului Sydney, după ce a primit informaţii că o tânără a fost legată de un dispozitiv exploziv. Poliţiştii au declarat că au fost chemaţi, prin telefon, la casa din Mosman, de o tânără de 18 ani, au intrat în casă şi examinează cu atenţie bomba, oferind, în acelaşi timp, sprijin psihologic tinerei.
Comisarul adjunct Mark Murdoch a declarat că nu poate confirma dacă dispozitivul este ataşat sau nu de corpul femeii. "Se dovedeşte, însă, a fi o problemă greu de rezolvat", a spus el. "Există un dispozitiv în casă, în imediata apropiere a unei tinere femei, şi în acest moment acesta este examinat", a explicat poliţistul. El a adăugat că specialiştii sunt extrem de precauţi şi tratează cu maximă prudenţă pachetul suspect, până îşi vor da seama despre ce este vorba.
Tensiune maximă
Părinţii fetei se aflau în faţa casei şi au ţinut legătura cu poliţiştii din interior. Există zvonuri că incidentul ar fi fost legat de o tentativă de extorcare. Locuinţele din vecinătate au fost evacuate. Zona este cunoscută ca una dintre cele mai înstărite din oraş. Câteva străzi au fost blocate, la faţa locului aflându-se ambulanţe şi maşini ale pompierilor. Poliţia a cerut vecinilor să ofere informaţii în cazul în care au văzut pe cinerva necunoscut sau suspect prin cartier.
Potrivit unui reporter australian, bomba ar fi legată de gâtul fetei, existând şi un bilet de răscumpărare. Totul a fost pus la cale de un bărbat care a intrat în casa ei şi apoi a dispărut.  

<object width="416" height="374" classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" id="ep"><param name="allowfullscreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="movie" value="http://i.cdn.turner.com/cnn/.element/apps/cvp/3.0/swf/cnn_416x234_embed.swf?context=embed_edition&videoId=bestoftv/2011/08/03/exp.nr.australia.bomb.girl.cnn" /><param name="bgcolor" value="#000000" /><embed src="http://i.cdn.turner.com/cnn/.element/apps/cvp/3.0/swf/cnn_416x234_embed.swf?context=embed_edition&videoId=bestoftv/2011/08/03/exp.nr.australia.bomb.girl.cnn" type="application/x-shockwave-flash" bgcolor="#000000" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" width="416" wmode="transparent" height="374"></embed></object>