Evenimentul Zilei > Actualitate > Adolescent britanic, EXEMPLU pentru antreprenori! Face 50 de mii de euro cu o idee SIMPLĂ
Adolescent britanic, EXEMPLU pentru antreprenori! Face 50 de mii de euro cu o idee SIMPLĂ

Adolescent britanic, EXEMPLU pentru antreprenori! Face 50 de mii de euro cu o idee SIMPLĂ

Nathan John-Baptiste, un puşti în vârstă de 15 ani din Londra, vinde zilnic gustări în valoare de 230 de lire sterline, în trei şcoli, cu ajutorul a 11 angajaţi, scrie Business Magazin.
Un adolescent de 15 ani a pornit o afacere de 50.000 de lire sterline pe an, după ce s-a inspirat de la o simplă necesitate a colegilor lui de şcoală: ”Planul meu e să devin milionar”

A început cu doar 5 lire sterline, iar acum cifra de afaceri săptămânală a lui Nathan este în valoare de 1.150 lire. El a povestit că ideea i-a venit în timpul unei discuţii cu un milionar ce a participat la un program program de dezvoltare organizat de şcoala sa, care i-a sfătuit pe elevi cum să facă bani şi cum să muncească din greu. „De şapte ani de zile mergeam pe drumul greşit, iar apoi a apărut acest tip, pe care îl cheamă Carl. Şi atunci mi-am dat seama că vreau să fiu ca el”, a declarat tânărul

În aceeaşi zi Nathan a făcut primii paşi spre dezvoltarea afacerii care astăzi se numeşte Walking Talking Shop- a început să cumpere şi să vândă dulciuri colegilor săi. A angajat un prieten pentru a-l ajuta să vândă lucrurile în primul an, în timpul pauzelor, după care mica sa afacere s-a extins continuu. Ulterior, Nathan a angajat 10 persoane pentru a-l ajuta cu vânzările.

El a declarat jurnaliştilor că mulţi elevi făceau comenzi de diferite dulciuri prin intermediul Snapchat şi apoi îşi ridicau produsele în timpul pauzei. Însă şcoala a aflat despre această afacere şi i-a cerut lui Nathan să oprească vânzările.