Evenimentul zilei așteaptă încă răspuns de la Administrația Prezidențială!

Evenimentul zilei așteaptă încă răspuns de la Administrația Prezidențială!

Încă de ieri am cerut Biroului de Presă de la Palatul Cotroceni să ne ofere un răspuns cu privire la anunțul apărut pe SEAP, în care se oferea date despre contractul-cadru de furnizare a energiei electrice pentru două adrese: Administrația Prezidențială și un imobil din Sibiu, situat la o altă adresă decât domiciliul președintelui Klaus Iohannis.

Nu am primit niciun fel de răspuns până la această oră, deși, în conversația de ieri am convenit că vom primi explicațiile solicitate în 24 de ore, conform Legii 544/2001, privind liberul acces la informații de interes public.

Subiectul a fost preluat de televiziuni si comentat de multă lume. prin studiouri, iar anumite persoane au catalogat articolul nostru ca fiind un atac la Klaus Iohannis. Textul de față poate fi interpretat și ca un drept la replică deoarece vreau ca lucrurile să fie clare pentru toată lumea! Evenimentul zilei nu a acuzat președintele și nici nu a susținut că e vorba de o afacere necurată. Am descoperit acest contract pe un site instituțional (SEAP) și am încercat să aflăm mai mult. Nu ni s-a răspuns a cui e vila pentru care se plătește curentul electric si de ce s-a decis acest lucru. Și atunci am pus întrebări public, în ziar. E cumpărată vila de Administratia Prezidențială fiind vorba de un obiectiv al SPP din care să se asigure protecția președintelui?

Dacă s-a încheiat contract pe 4 ani, noi ne gândim că vila respectivă va fi folosită și după încheierea mandatului lui Klaus Iohannis, fiindca are dreptul conform legii. Dar lucrurile astea le vrem clarificate de Administrația Prezidențială. Acestea nu sunt acuzații, ci întrebări la care așteptam răspuns pentru că este un subiect de interes public fiind vorba de cheltuielile unei instituții publice.

Ne puteți urmări și pe Google News