Evenimentul Zilei > Actualitate > Adi Ungur a pierdut finala de la Marrakech
Adi Ungur a pierdut finala de la Marrakech

Adi Ungur a pierdut finala de la Marrakech

Jucătorul român Adrian Ungur, locul 100 în lume, a fost învins azi în finala turneului challenger de la Marrakech, de slovacul Martin Klizan, scor 6-3, 3-6, 0-6.

Adi Ungur a condus cu 1-0 la seturi și a avut numeroase șanse de a se desprinde în setul secund, însă slovacul, mai tânăr cu cinci ani decât românul, a reușit să întoarcă soarta meciului în favoarea sa, defilând în setul decisiv, scor 6-0!
Românul a avut evoluții bune pe zgura din Maroc și a reușit să îl învingă în sferturile de finală pe Victor Crivoi, înainte să treacă de ibericul Adrian Mendez-Maceiras, în semifinale.

De cealaltă parte, Martin Klizan e în formă maximă. În semifinale, el l-a eliminat pe Victor Hănescu, românul cotat cu a doua șansă la câștigarea competiției cu premii în valoare totală de 30.000 de euro. Succesul slovacului nu a fost întâmplător, el reușind să lege 10 victorii consecutive, iar în ultimele 13 partide are 12 succese.

Klizan (22 de ani) e pe locul 106 în lume și a vine după victoria din turneul de a Rabat. De cealaltă parte, Adi Ungur (27 de ani) a pierdut și precedentele două finale disputate în 2012, la Bucaramanga (Columbia) și Meknes (Maroc).
A fost prima întâlnire între cei doi jucători.

Adrian Ungur – Martin Klizan 6-3, 3-6, 0-5
Klizan se distrează în setul 3. Are 5-0!
Ungur începe greu setul decisiv. Românul și-a pierdut serviciul, iar slovacul s-a desprins la 3-0.
Slovacul a reușit break-ul și s-a desprins la 5-3. După un game de peste 10 minute, Klizan a reușit să cucerească game-ul care i-a asigurat setul secund. 6-3!
Klizan și-a revenit din pumni și a preluat conducerea, însă Ungur nu îl lasă să se îndepărteze. 3-3!
Piteșteanul nu a reușit să se desprindă la 3-1, irosind multe ocazii de a o face. Slovacul rămâne în meci. 2-2!
Nu a durat prea mult și ploaia a revenit în Maroc. Ungur avea șansa să intre la vestiar cu un break avans, însă a irosit trei șanse de a câștiga pe seriviciul adversarului. Scorul este 1-1 și 40-40 în setul secund.
S-a reluat meciul. Cei doi jucători au reușit să își apere primul serviciu din setul secund.
Ungur profită de pe urma nervozității slovacului și câștigă următoarele două game-uri la 0. Românul câștigă primul set cu 6-3, iar meciul a fost din nou întrerupt din cauza ploii.
Pauza i-a prins bine românului, care conduce cu 4-3. Klizan e foarte nervos, în timp ce Ungur pare calm și calculat.
Partida a fost întreruptă câteva minute, după ce ploaia a început să cadă peste zgura de la Marrakech.
Românul se desprinde la 3-2, după un game pe care l-a câștigat greu, prin multă muncă, pe propriul serviciu, însă Klizan răspunde cu aceeași monedă și scorul e din nou egal. 3-3!
După două break-uri consecutive, cei doi jucători și-au câștigat câte un serviciu. 2-2!
Românul a început slab meciul, pierzându-și primul serviciu, însă slovacul nu a profitat și Ungur revine în meci. 1-1!

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News