Evenimentul Zilei > Justitie > CNSAS publică o adeverință despre colaborarea fostului ministru, Mircea Dumitru cu Securitatea
CNSAS publică o adeverință despre colaborarea fostului ministru, Mircea Dumitru cu Securitatea

CNSAS publică o adeverință despre colaborarea fostului ministru, Mircea Dumitru cu Securitatea

O adeverință postată pe site-ul CNSAS aduce lămuriri referitoare la colaborarea cu Securitatea a fostului ministru Mircea Dumitru, fostul ministru al Educației.

Evenimentul Zilei a scris încă din 2016 despre faptul că Mircea Dumitru a colaborat cu Securitatea. În 2007, Mircea Dumitru a primit o adeverinţă de la CNSAS în care se scria că are Dosar de rețea (numit cu indicativul „R”), adică de informator. Dacă era urmărit de Securitate, atunci dosarul ar fi avut indicativul „I”. CNSAS preciza, în baza legii din 1999, că Mircea Dumitru nu a făcut poliție politică. Oficial, nu știm în momentul de fața dacă conținutul dosarului lui Mircea Dumitru mai este același cu cel din 2007 și trebuie avut în vedere că legea CNSAS s-a schimbat.

Dovada colaborării unui informator al Securității, găsită în arhiva CNSAS

Adeverința, datată cu 04.07.2017 și publicată pe siteul CNSAS pe data de 17 iulie 2017 atestă faptul că „domnul Dumitru Mircea a fost recrutat de către Securitate în scopul încadrării informative a studenților din Facultatea de Filozofie din bucurești și a semnat la data de 23.10.1980 un Angajament, olograf, fiindu-i atribuit numele conspirativ Negulescu II”

La fila nr. 5 din dosar, se regăsește o notă de relații nedatată, olografă, în care Dumitru scrie că se află în relații apropaite cu Ș.M, S.M, C.L.F și O.I.R, se mai arată în adeverința de pe siteul CNSAS.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: