Acuzat pentru furt în Germania, a fost ridicat de autoritățile române și încarcerat, asta în pofida dovezilor pe care el le-a adus în apărarea sa. Ulterior, autoritățile nemțești și-au recunoscut greșeala și au solicitat eliberarea polițistului, totul într-o poveste cu mult suspans și un final de …Hollywood.

Gorjeanul a stat în arest preventiv mai multe zile după ce Germania a emis mandat pe numele său. Deși a demonstrat cu acte că în perioada comiterii infracțiunii pe teritoriul Germaniei el era la locul de muncă, în România, magistrații au rămas neînduplecați – ÎCCJ i-a anulat primul mandat de reținere, dar judecătorii Curții de Apel Craiova l-au emis pe al doilea, scrie pandurul.ro.

Joi, Germania a trimis o solicitare de punere în libertate a polițistului Martin Voinescu, recunoscând că la mijloc a fost o eroare. Ofițerul român nu a avut nicio legătură cu furtul petrecut în Germania în septembrie 2018! Confuzia a avut la bază o tranzacție pe care polițistul Voinescu a făcut-o acum doi ani: și-a vândut mașina, iar autoturismul a fost folosit, ulterior, în mai multe spargeri. Cumpărătorii nu înregistraseră mașina pe numele lor!

Șansa lui Martin Voinescu a stat într-un sindicat al polițiștilor, care a efectuat mai multe sesizări către autoritățile din Germania, arătând nedreptatea făcută colegului lor.

Te-ar putea interesa și: