Actriţă plesnită în Braşov

Actriţă plesnită în Braşov

O scenă din filmul „Luna Verde“, în care protagonista este pălmuită de prietenul ei, a scandalizat trecătorii care au asistat la repetiţii.

Otânără actriţă bucureş- teancă a primit, ieri, în centrul Braşovului, o rafală de palme de la un coleg, spre stupoarea şi indignarea pensionarilor ieşiţi la plimbare pe Republicii. Iar gunoaiele îndesate până la refuz într-o pubelă de către cei doi tineri şi prietenii lor i-au pus la treabă pe angajaţii firmei de salubritate. Pe scurt, câteva dintre peripeţ iile prin care au trecut actorii în timpul filmării unei scene din „Luna Verde“, în regia lui Alexa Visarion.

„I-a convins cu greu să lase mizeria acolo“ Filmul vorbeşte despre o „călătorie iniţiatică, între Braşov şi Bucureşti, despre o generaţie tânără cu problemele ei, nu neapărat handicapaţi“, după cum spune chiar regizorul filmului. Dar e greu să povesteşti despre Braşov dintr-un birou din Bucureşti, iar artiştii au aflat asta pe pielea lor. Probabil că un scenograf, scenarist sau producător şi-a imaginat că doi dintre actorii principali ar trebui să se plesnească lângă un coş de gunoi mizer care dădea pe dinafară, ca să arate o Românie cu tineri „normali“.

Aşa că s-au apucat să facă mizerie lângă un coş de gunoi situat pe Strada Republicii, cea mai importantă alee pietonală din Braşov. Ce nu au luat însă în calcul e faptul că, în zonă, s-ar fi putut afla şi angajaţii firmei de salubrizare. Ceea ce s-a şi întâmplat, aceştia sărind repede să facă curat.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Păi, ăştia şi-au amenajat tomberonul acolo, au venit ăia de la Urban şi voiau să strângă tot, să facă curat. S-a băgat domnu’ ăsta, că nu, lasă aşa, că noi filmăm, curăţăm dup-aia. I-a convins cu greu să lase mizeria acolo, nu prea le venea să creadă“, povesteşte Marius Chivu, un vânzător de telefoane mobile care privea, amuzat, scena de peste drum. „Ce dai dom’le, nu ţi-e ruşine?“ Apoi a urmat secvenţa cu palma. Scenariul prevedea ca tânărul să o plesnească pe prietena lui. Regizorul o plesnea ca să explice cum trebuie să decurgă scena, în timp ce colegul de filmare o plesnea ca să facă repetiţii. I-au tras la palme de i-a sărit bietei fete căciula din cap. Chestiune care i-a cam enervat pe pensionarii care treceau pe acolo în mijlocul repetiţiilor.

„Ce dai, dom’le, nu ţi-e ruşine?“, s-a enervat unul care trecea liniştit pe lângă cei doi, ignorând total camerele, fotografii şi sunetiştii. Alţi doi braşoveni, enervaţi că au fost nevoiţi să ocolească filmarea, au început să strige. „Sunteţi şmecheri, ai? Faceţi pe nebunii aici, că aveţi tupeu. Dacă era Ceauşescu, nu intraţi pe strada asta“, ţipau oamenii în cor, scandalizaţi că zona pietonală le fusese invadată de o maşină.

Asta pentru că scenariul conţinea şi o secvenţă cu un Tico ce se tot plimba de zor pe stradă, spre iritarea crescândă a celor care treceau pe acolo. Cineaştii însă nu s-au lăsat tulburaţi prea mult de ceea ce se întâmpla în jurul lor. Ba chiar l-au privit cu indiferenţă şi pe protestatarul oraşului, Gheorghe Botorog, care a traversat liniştit platoul de filmare, având în mână pancartele sale obişnuite prin care cerea arestarea primarului. DISTRIBUŢIE

Actori consacraţi şi debutanţi Scenariul „Luna Verde“ a câştigat anul trecut concursul CNC, obţinând o finanţare de 750.000 de euro. Întreaga acţiune a filmului se petrece în 24 de ore pe ruta Bucureşti-Braşov. Filmările se vor încheia pe 16 ianuarie, iar premiera va avea loc în toamna acestui an.

„Scenariul a fost scris de un student al meu, Iris Spiridon, şi eu am continuat un pic povestea, apoi am preluat şi regia. Este debutul lui ca scenarist, dar mai debutează şi actori ca Ioana Nastasia Anton (fata cu palmele). Sunt şi actori consacraţi, ca Maia Morgenstein sau Răzvan Vasilescu“, explică regizorul Alexa Visarion.