Evenimentul Zilei > International > Ace găsite în sandvişuri servite în avion. Autorităţile olandeze şi americane anchetează acest caz
Ace găsite în sandvişuri servite în avion. Autorităţile olandeze şi americane anchetează acest caz

Ace găsite în sandvişuri servite în avion. Autorităţile olandeze şi americane anchetează acest caz

Autorităţile olandeze şi americane au deschis o anchetă referitoare la ace găsite, duminică, în sandwichurile servite la bordul a patru zboruri ale companiei americane Delta Air Lines cu plecare de la Amsterdam-Schipol.

„Este vorba despre o anchetă pe care o desfăşurăm în colaborare cu autorităţile americane”, a declarat Robert van Kapel, un purtător de cuvânt al poliţiei de la aeroportul internaţional Schipol, adăugând că scopul anchetei este de „a stabili cum au ajuns acele în sandvişuri”.

Ace de cusut au fost găsite, duminică, în şase sandvişuri cu brânză şi curcan, servite la bordul a patru zboruri cu plecare de la Amsterdam-Schipol şi având ca destinaţie SUA: două către Atlanta, unul către Seattle şi unul către Minneapolis, operate de Delta Air Lines, potrivit purtătorului de cuvânt.

Sandvişurilee fuseseră preparate la Amsterdam, de către societatea Gate Gourmet, filială a companiei elveţiene Gate Group. Gate Gourmet a deschis o anchetă internă şi a dat asigurări, într-un comunicat, că ia „foarte în serios” incidentul, pe care îl consideră un „act criminal”.

Un pasager de la bordul zborului care se îndrepta spre Minneapolis a fost uşor rănit de un ac, însă a refuzat să primească îngrijiri medicale, au relatat mass-media din Olanda şi Statele Unite.

„Delta ia cazul foarte în serios şi cooperează cu autorităţile locale şi federale care efectuează ancheta”, a indicat, într-un comunicat, Delta Air Lines, care a precizat că a luat „măsuri imediate” privind Gate Gourmet, pentru a se asigura că mesele servite în avion sunt sigure.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.