„Este vorba despre o anchetă pe care o desfăşurăm în colaborare cu autorităţile americane”, a declarat Robert van Kapel, un purtător de cuvânt al poliţiei de la aeroportul internaţional Schipol, adăugând că scopul anchetei este de „a stabili cum au ajuns acele în sandvişuri”.

Ace de cusut au fost găsite, duminică, în şase sandvişuri cu brânză şi curcan, servite la bordul a patru zboruri cu plecare de la Amsterdam-Schipol şi având ca destinaţie SUA: două către Atlanta, unul către Seattle şi unul către Minneapolis, operate de Delta Air Lines, potrivit purtătorului de cuvânt.

Sandvişurilee fuseseră preparate la Amsterdam, de către societatea Gate Gourmet, filială a companiei elveţiene Gate Group. Gate Gourmet a deschis o anchetă internă şi a dat asigurări, într-un comunicat, că ia „foarte în serios” incidentul, pe care îl consideră un „act criminal”.

Un pasager de la bordul zborului care se îndrepta spre Minneapolis a fost uşor rănit de un ac, însă a refuzat să primească îngrijiri medicale, au relatat mass-media din Olanda şi Statele Unite.

„Delta ia cazul foarte în serios şi cooperează cu autorităţile locale şi federale care efectuează ancheta”, a indicat, într-un comunicat, Delta Air Lines, care a precizat că a luat „măsuri imediate” privind Gate Gourmet, pentru a se asigura că mesele servite în avion sunt sigure.