Acciza va scumpi ţigările de la 1 iulie 2011

Acciza va scumpi ţigările de la 1 iulie 2011

Scumpirea ţigărilor datorată creşterii accizei va avea loc de la 1 iulie anul viitor. Prevederile referitoare la acciza pe ţigarete din proiectul de modificare a Codului fiscal nu vor avea niciun impact asupra preţului la consumator de la 1 ianuarie 2011, deoarece planul prevăzut de guvern prevede aplicarea, pentru prima jumătate a anului, a accizei actuale, de 76,59 euro pe mia de ţigarate, ne-a declarat Gilda Lazăr, director corporate affairs la JTI România.

Asta nu înseamnă însă că preţul unui pachet de ţigări va rămâne neschimbat de la începutul anului viitor.

"De la 1 ianuarie, nu creşte acciza. Însă nu putem estima deocamdată ce impact va avea evoluţia preţului combustibililor şi a materiei prime", a explicat Gilda Lazăr, reprezentanta uneia dintre cei trei mari producători de ţigarete din România.

Ea a precizat că modificările de preţ generate de creşterea accizei vor fi simţite abia din vara anului care vine. "Începând cu 1 iulie 2011, se schimbă întregul sistem de calcul al accizei şi creşte valoarea acestei taxe. Estimările noastre ne indică un preţ mediu ponderat de 10,2-10,4 lei/pachet şi o influenţă în preţuri de circa 0,2-0,6 lei pe pachet", a declarat Gilda Lazăr.

Ne puteți urmări și pe Google News