Evenimentul Zilei > Actualitate > Accident grav cu Mocănița. Zeci de persoane au fost transportate la spital. Breaking News
Accident grav cu Mocănița. Zeci de persoane au fost transportate la spital. Breaking News

Accident grav cu Mocănița. Zeci de persoane au fost transportate la spital. Breaking News

Mai mulți turiști care se aflau în Mocănița au fost transportați la spital după ce trenul a deraiat.

Purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, Oana Alexa Gonczi, a declarat că turișii au fost transportați la cel mai aproapiat spital.

„Cei 12 turişti care se aflau în vagonul din spatele locomotivei deraiate, care au suferit răni uşoare, escoriaţii sau atac de panică, au fost preluaţi de echipajele SMURD şi Ambulanţa Maramureş, fiind transportaţi la centrul de primiri urgenţe al spitalului orăşenesc din Vişeu de Sus. Starea de sănătate a pacienţilor este stabilă, aceştia beneficiază de îngrijiri medicale”, a spus Oana Alexa Gonczi.

Locomotiva trenului „Mocăniţa”, care transporta turiştii pe defileul Văii Vaserului din Munţii Maramureşului, a deraiat, sâmbătă, mai multe persoane fiind rănite, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureş, Oana Alexa Gonczi.

La locul accidentului au fost trimise trei echipaje de intervenţie al ISU Maramureş, trei echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi patru salvamontişti de la Vişeu de Sus. Acţiunea de acordare a asistenţei medicale persoanelor accidentate în urma deraierii locomotivei este în derulare.

Trenul „Mocăniţa”, care străbate peste 20 de kilometri pe defileul Văii Vaserului, este una dintre principalele atracţii turistice din judeţul Maramureş.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: