"Din fericire, niciunul dintre cei 50 de pasageri aflaţi în trenul accelerat nu au suferit traumatisme în urma accidentului, ei fiind verificaţi de personalul medical deplasat la faţa locului. De asemenea, şoferul autotrenului, în vârstă de 38 de ani, nu a prezentat leziuni la controlul medical', a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, Anemona Doda, potrivit Agerpres.

O singură persoană a suferit un atac de panică, dar i-au fost acordate îngrijiri la faţa locului de către echipajele de prim ajutor mobilizate pentru acest eveniment.

Dată fiind gravitatea accidentului, comandantul ISU Hunedoara a activat Planul Roşu de Intervenţie şi, în cel mai scurt timp, la locul accidentului s-au deplasat mai multe echipaje de descarcerare de la Detaşamentul Deva, o maşină pentru stingerea incendiilor, două ambulanţe de prim-ajutor şi o ambulanţă prevăzută cu echipamente de terapie intensivă, coordonată de un medic specialist.

După ce s-a finalizat evaluarea stării de sănătate a pasagerilor, aceştia au fost preluaţi de un alt tren care circula pe ruta Iaşi – Timişoara pentru a-şi continua călătoria spre destinaţia stabilită.

Circulaţia feroviară pe ruta Deva-Arad nu a fost întreruptă, în zonă fiind disponibile două căi de rulare.

Poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală pe numele şoferului care a provocat acest accident, bărbatul din judeţul Buzău urmând să răspundă pentru faptul că a ignorant semnalele acustice şi luminoase de la trecerea peste calea ferată, dar şi pentru distrugere şi semnalizare falsă, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Laura Bradu.