Evenimentul Zilei > Actualitate > Accente alarmante. Despre scopul precis al ORGASMULUI
Accente alarmante. Despre scopul precis al ORGASMULUI

Accente alarmante. Despre scopul precis al ORGASMULUI

O carte controversată, numită "The Naked Ape" – “Maimuța dezbrăcată”.

Publicată în 1967, de către Desmond Morris. Autorul subliniază în această carte că “orgasmul nu este o întâmplare, ci a fost dăruit de natură cu un scop precis”. “Scopul precis” are însă în viziunea lui Morris accente alarmante.

În carte se vorbea într-un mod ciudat despre orgasmul feminin, autorul spunând că rolul acestuia nu este doar de a încuraja procreerea, dar și pentru a o obosi pe femeie. Astfel încât să rămână un timp în poziție orizontală după contactul sexual.
Morris susținea că numai așa ”sperma rămâne în corp și există mai multe șanse pentru apariția sarcinii”…Pe aceeaşi temă, dar în altă ordine de idei şi tot la capitolul ciudăţenii, potrivit conducerii Muzeului Sexului din Amsterdam, vibratoarele au fost prima dată folosite ca tratamente pentru femeile nervoase, în secolul XIX. Se credea că orgasmul obținut cu ajutorul vibratorului elimină simptomele afecțiunii.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.