Evenimentul Zilei > Actualitate > A venit barza. Toți curioșii pot vedea LIVE cum trăiește barza întoarsă la cuib
A venit barza. Toți curioșii pot vedea LIVE cum trăiește barza întoarsă la cuib

A venit barza. Toți curioșii pot vedea LIVE cum trăiește barza întoarsă la cuib

Prima barză monitorizată de o camera video a revenit în cuib, după ce a iernat într-o țară mai caldă. În cuibul de la Cărpiniș (Timiș) barza poate fi urmărită zi și noapte, grație proiectului Wildlife Romania, inițiat de timișoreanul Cristian Ilea.

Prin intermediul Wildlife Romania în Timiș au fost două camere video care transmit live activitatea berzelor din Cărpiniș și Carani. Acestea captează imagini inclusiv pe timp de noapte, la o rezoluție înaltă. Astfel, cei curioși pot studia atent viața intima a berzelor.

”Noi, cei care dezvoltăm acest proiect, am ales ca dincolo de pasiunea noastră pentru redarea în imagini a frumuseții “sălbăticiunilor”, să comunicăm oamenilor că viața acestora trebuie protejată. Și, noi credem cu tărie asta, ca să poți proteja eficient pe cineva, trebuie să-l cunoști cât mai bine”, arată inițiatorul proiectului.

 Cristian Ilea spune că din acest an proiectul are nevoie de finanțare pentru a putea continua. „În acest an, proiectul va trebui să înceapă să se susțină singur ori se va întrerupe. Va trebui să achităm serviciile de streaming și de întreținere a site-ului și, fără implicarea comunității Wildlife Romania, nu vom putea continua. Sunt binevenite oferte de sponsorizare de la cei care sunt dispuși să dezvolte, alături de noi, prima grădină zoologică virtuală din România, cu animale sălbatice aflate în libertate”, spune Ilea, președinte Asociația Wild Watch. Cei interesați pot susține proiectul prin donații sau direcționarea a 2% din impozitul pe venit. Toate detaliile sunt disponibile aici.