A suferit Michel Platini un preinfarct?

A suferit Michel Platini un preinfarct?

Preşedintele forului fotbalistic european şi-a pierdut, vineri seară, cunoştinţa, în timp ce mânca într-un restaurant de lux din Johannesburg.

Preşedintele UEFA, Michel Platini, care este totodată şi membru marcant în structurile FIFA, a fost subiectul unui incident care a panicat pe toată lumea, vineri seară, la Johannesburg.

Fostul laureat al trofeului "Balonul de Aur" (l-a câştigat de trei ori la rând) se afla în compania directorului general al federaţiei franceze, Gerrard Houllier, şi a unuia dintre directorii tehnici ai FIFA, scoţianul Andy Roxburgh, în incinta luxosului local "La Pigalle", din cartierul Sandton, pentru a cina şi pentru a pune la punct ultimele detalii înainte de plecarea la Port Elizabeth, a doua zi de dimineaţă, unde a asistat la finala mică. Lui Platini i-a venit rău şi şi-a pierdut cunoştinţa.

"Într-adevăr, la masa numărul patru, unde venea deseori să servească fie prânzul, fie cina, unui domn i s-a făcut rău şi a trebuit să vină de urgenţă o ambulanţă, care l-a dus la spital", a declarat Joshua Alexander, ospătarul care a avut în grijă grupul de la masa preşedintelui Michel Platini.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un ziarist brazilian i-a făcut masaj cardiac

De aici încolo au existat mai multe relatări, multe dintre ele bătându-se cap în cap. Şi declaraţiile unor persoane din stafful medical al spitalului "Morningside Medi-Clinic" se contrazic cu unele declaraţii oferite de reprezentanţii FIFA.

Toate astea deşi au existat martori la cele petrecute în acea seară (unii susţin că, până la apariţia ambulanţei, sosită abia după zece minute, primul ajutor a venit din partea unui ziarist brazilian care are cunoştinţe medicale şi care i-a efectuat un masaj cardiac francezului)!

Specialiştii sunt siguri că Platini a suferit un preinfarct, fiindcă masaj cardiac nu se face unui om care şi-a pierdut cunoştinţa, ci unuia în cazul căruia se constată o disfunc ţio nalitate a inimii.

Dau vina pe oboseală şi pe o stare gripală Ce au declarat însă reprezentanţii FIFA? "Michel Platini a avut o indispoziţie trecătoare, apărută pe fondul oboselii acumulate de la venirea la competiţie încă din prima zi, la care s-a adăugat o stare gripală. Nu a fost vorba de nimic serios, analizele efectuate în spital fiind în parametri optimi".

Iar directorul de comunicaţii al UEFA, William Gaillard, deşi se află la Londra, la mii de kilometri de Johannesburg, s-a grăbit să dezmintă varianta preinfarctului, deşi, la ora comunicatului său, în nicio publicaţie nu se avansase această ipoteză! "Nu este adevărat că ar fi suferit un atac de cord, cum se zvoneşte. O uşoară stare febrilă şi o probabilă alimentaţie incorectă au cau zat neplăcuta stare de rău, dar acum Michel Platini e în afara oricărui pericol", a susţinut William Gaillard.

COINCIDENŢĂ A stat la masă cu un bolnav de inimă

Michel Platini a petrecut seara cu ghinion de la Johannesburg în compania lui Gerard Houllier, care a cunoscut pe propria-i piele, şi la proporţii incomparabil mai serioase, momentele de cumpănă prin care e posibil să fi trecut şeful UEFA. În 2001, Houllier se afla pe banca echipei engleze FC Liverpool în după-amiaza zilei de 13 octombrie, la meciul cu Leeds United, când a suferit un infarct.

A fost transportat de urgenţă la spital şi a fost operat pe cord, medicii reuşind să-i salveze viaţa, deşi şansele păreau extrem de reduse, datorită suprafeţei mari a muşchiului cardiac care fusese afectată. Houllier a revenit, câteva luni mai târziu, pe Anfield Road, fiind primit ca un mare erou, dar la finalul sezonului 2003/2004 a încheiat colaborarea.

Apoi, Houllier a activat, timp de două sezoane, 2005-2007, la Olympique Lyon, după care a revenit în stafful federal, îndeplinind funcţia de director tehnic la diverse loturi. Deşi naţionala Franţei a ieşit de la Mondial, Houllier face parte din Comisia Tehnică a celor de la UEFA.